Ovládnu ženy nad 50 módny trh? Odborníčka hovorí, ony určia trendy!

Módne trendy na sezónu jeseň a zima 2017/18 budú výrazne vychádzať z takzvaného vintage štýlu, ktorý čerpá z histórie nedávnej i dávnej a ktorý sa bude spájať s nostalgiou a romantikou.

25.02.2017 08:00
debata
Inšpirácia vintage štýlom na sezónu jeseň-zima... Foto: Reuters, NEIL HALL
Mulberry Inšpirácia vintage štýlom na sezónu jeseň-zima 2017 sa objavila aj na prehliadke značky Mulberry v Londýne.

Trendy tiež postupne začínajú určovať modely, ktoré nosia ženy nad 50 rokov. Čoskoro bude v tomto veku v Európe polovica ženskej populácie, čo je obrovský spotrebiteľský trh. Na prednáške na brnenských veľtrhoch módy Styl a Kabo to uviedla pred pár dňami holandská znalkyňa trendov Ellen Haesserová. V pánskej móde sa podľa nej stále výraznejšie ako kľúčový trend bude presadzovať kombinácia formálnej a ležérnej módy.

Pri vintage štýle sa často objavujú čipky a vládne ružová farba. „Vracia sa florálny štýl, teda kvety a listy na rôznych typoch oblečenia, ale aj na doplnkoch,“ uviedla Haesserová. S návratom do minulosti súvisí aj takzvaný trend, ktorý nazvala „štýlové ikony“. „Ide o snahu napodobniť osobnosti z minulosti i dnešnej doby a vyznačuje sa prepracovanými detailmi, súčasťou sú aj doplnky do vlasov,“ povedala Haesserová.

Inšpirácia kubizmom na prehliadke dizajnérky... Foto: Reuters, LUCAS JACKSON
Victoria Beckham Inšpirácia kubizmom na prehliadke dizajnérky Victorie Beckham a jej kolekcie jeseň-zima 2017/2018.

Vypichla niektoré ďalšie drobnosti, ktoré sa budú nosiť a ktoré sa vracajú do módy po rôzne dlhom období. Sú to napríklad dlhé až extra dlhé tuniky či kabáty. „Tie mávajú často podobu uniformy, niektoré zvýrazňujú pás. Niektoré vyzerajú ako župan, ale sú z klasickej pleteniny, z ktorej sa kabáty robia,“ uviedla Haesserová.

Ďalej sa budú presadzovať potlače, často pôjde o veľké plochy pastelových farieb. Trendom je inšpirácia kubizmom. Medzi ženami sa tiež presadí trend, keď majú dve rôzne náušnice, z ktorých jedna bude veľmi výrazná. Farby sa príliš meniť nebudú, výraznejšie sa má na jeseň presadiť biela a krémové farby, čo v predchádzajúcich rokoch nebývalo bežné.

Podľa Haesserovej by si mala každá žena vybrať svoj štýl, ktorý nebude podliehať každý rok zmenám. „Keď nájde nejaký kúsok, po ktorom túži, vydrží v šatníku niekoľko rokov,“ uviedla.

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #móda #trend #štýl #prednáška #vintage #jeseň-zima 2017

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...