Čo sa stane, keď vymeníte šampón za jablčný ocot?

Aj vy to máte radi čo najprirodzenejšie? Vlasové zábaly z chladničky, kokosový olej proti štiepeniu končekov.

23.02.2017 11:00
jablčný ocot Foto:
Jablčný ocot obsahuje veľa vitálnych látok.
debata

No áno, máme kontrolu nad tým, čo si dávame na vlasy a nezaťažujeme ich parabénmi a síranmi. Jeden z najobľúbenejších prostriedkov na vlasy, ktoré poznali už naše staré mamy, bolo oplachovanie jablčným octom. A keďže naše staré mamy mali stále pravdu, nemýlili sa ani v tomto prípade!

Ako na to?

Budete potrebovať: prázdnu a čistú fľašu s rozprašovačom, vodu a jablčný ocot. Fľašu naplňte vodou. Na jednu šálku vody pripadajú tri polievkové lyžice jablčného octu. Umyte si vlasy, ako zvyčajne, prípadne si ich len navlhčite. Potom naneste do vlasov jablčný ocot a vlasy poriadne premasírujte. Ocot nechajte dve minúty pôsobiť, potom vlasy opláchnite vodou.

Takto pôsobí

Čistejšie vlasy
Jedna z najgeniálnejších predností jablčného octu je, že skutočne odstráni zvyšky stylingových produktov ako je gél, sprej na vlasy či suchý šampón z vlasov a vlasovej pokožky – a vlasy budú tým pádom naozaj čisté. Vaša pokožka hlavy bude opäť dýchať, vlasové korienky budú lepšie prekrvené.

Zmiznú lupiny
Ak ste mali lupiny, tie po kúre jablčným octom zmiznú, ale to v prípade, že ju budete absolvovať dvakrát do týždňa. Jablčný ocot zmierni aj prípadné svrbenie, a to vďaka antimikrobiálnym účinkom.

Vlasy zažiaria
Jablčný ocot je dostatočne kyslý na to, aby vrátil pH vašich vlasov znova do rovnováhy, a to bez toho, aby sa vysušili. Vaša hriva už nebude vyzerať matne, ale naopak, bude žiariť.

Smrdieť nebudete
Keď si jablčný ocot nanesiete na hlavu, spočiatku zacítite slabý pach. Keď ho však zmyjete a vlasy vyschnú, ocot sa okamžite vyparí. V prípade, že nie, použite jednu či dve kvapky levanduľového o­leja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #šampón #jablčný ocot #lupiny #parabény #vlasové korienky #sírany

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...