Sem s nimi! Červené aj zelené potraviny chránia našu krásu

Aby pokožka žiarila a starla čo najpomalšie, potrebuje dobrú výživu. Doprajte jej ju!

16.02.2017 15:00
oči, výživa, zelenina, mrkva Foto:
Mrkva prospieva pokožke pre vysoký obsah betakaroténu.
debata

Čím tmavšie, tým lepšie

Drobné ovocie je nielen chutné. Čučoriedky či černice sa tešia obľube ako anti-aging ovocie. Všetky druhy sa vyznačujú tým, že obsahujú veľa antioxidantov. A tu platí zásada – čím tmavšia farba drobných dôbrôtok, tým viac antioxidantov v nich nájdete.

Zelená sila – čaj a špenát

Zelenina, ktorá má zelenú farbu, je bohatá najmä na vitamín B. A tento vitamín sa podpisuje pod zdravú kožu aj vlasy. A nájdete ho zastúpený aj v zelenom čaji – denne si doprajte aspoň jednu šálku. Zelený čaj patrí medzi najsilnejšie prírodné antioxidanty, bola by škoda ho ignorovať.

Aj červená je fajn

Už škôlkari vedia, že mrkva je zdravá. A nielen pre naše oči. Zelenina červenej či oranžovej farby – paradajky a mrkva, sú prirodzeným zdrojom betakaroténu a ten chráni kožu pred negatívnymi účinkami slnečného žiarenia a takisto drží ochranný štít proti predčasnému starnutiu kože.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #zelenina #vitamíny #pokožka

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...