Trenčkot na päť spôsobov: Viete, ako nosiť britskú klasiku? Čítajte!

Trenčkot je súčasťou dámskeho šatníka už pár desaťročí. Z kabáta, ktorý chránil pôvodne proti dažďu, sa stal odevný kus na mnoho spôsobov. Dá sa nosiť ako štýlový doplnok, ale aj ako šaty.

13.02.2017 07:00
debata
Trenčkot sa dá nosiť aj so vzorovanou sukňou či... Foto: archív značky
Trenčkot sa dá nosiť aj so vzorovanou sukňou či širokými nohavicami. Trenčkot sa dá nosiť aj so vzorovanou sukňou či širokými nohavicami. Model na snímke Marks & Spencer.

Zaujímavé variácie nosenia a kombinovania trenčkotu predstavil aj britský magazín Vogue. My sme si dovolili vybrať z nich pár, ktoré môžu byť inšpiráciou aj pre slovenské ženy. Trenčkot by totiž nemal byť len britským kúskom, má široké uplatnenie všade.

Trenčkot ako šaty

Pripomína vám to scénu z nejakého jemne erotického filmu, kde žena príde zvádzať muža a pod trenčkotovým kabátom má len spodnú bielizeň? Ale nemusí isť o sexi film. Ak si vyberiete kabát vhodného materiálu (jemnejšie vyhotovanie, satén či napríklad hladký hodvábny kúsok), môžete takýto kabát obliecť práve ako šaty. Efekt zvodnosti bude zaručený. Akurát nezabúdajte, že toto sa nedá nosiť inak ako s vysokými podpätkami. A červeným rúžom na perách.

Trenčkot s výrazným opaskom

Väčšina kabátov má opasok už ako súčasť. Zaujímavým prvkom však bude, ak látkový opasok nahradíte výraznejším opaskom – vítaný je vzor, perforovanie, či napríklad kovové detaily. Opasok noste priamo na kabáte. Pod nim môžete mať napríklad cigaretové nohavice, alebo džínsy, ale aj áčkovú sukňu.

Klasická béžová verzia britského trenčkotu je... Foto: archív značky
trenčkot - na niekoľko spôsobov Klasická béžová verzia britského trenčkotu je skvelou alternatívou na nosenie do práce. Model na snímke Marks & Spencer.

Trenčkot a široké nohavice

Hra rozviatych a splývavých materiálov je spojenie ľahšieho trenčkotu a širokých nohavíc. Efekt vrstvenia funguje na jednotku najmä pri vyšších a štíhlych dámach, ale ani tie s krivkami sa nemusia obávať. Je dobré voliť potom trenčkot zo saténu či so saténovou (lesklou úpravou). Druhá variácia je dominantnejšia a údernejšia – trenčkotový kabát z kože.

Trenčkot z lesklého materiálu imitujúceho satén... Foto: archív značky
trenčkot - na niekoľko spôsobov Trenčkot z lesklého materiálu imitujúceho satén sa hodí ku koktejlovým či večerným šatám. Model na snímke River Island.

Trenčkot s dlhými šatami

Známa je najmä kombinácia večerných šiat a koženej motorkárskej bundičky – ale čo tak dlhé večerné a britská klasika? Budete určite neprehliadnuteľná. Akurát odporúčame, nevoliť klasickú béžovú či pieskovú farbu, ale skôr siahnuť po farebných variáciách.

Trenčkot a športová móda

Na cestu do fitka si asi najčastejšie obliekate vetrovku alebo kožušinovú vestu. Ale kombinovať tepláky, mikinu, tenisky a trenčkot vôbec nemusí byť nereálne. Skôr naopak, správny styling z vás spraví modernú a štýlovú hviezdu fitka aj ulice.

Predĺžený trenčkot s imitáciou brúsenej kože.... Foto: archív značky
trenčkot - na niekoľko spôsobov Predĺžený trenčkot s imitáciou brúsenej kože. Model na snímke Religion.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #variácia #dáma #trenčkot #ako nosiť

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...