Nečistá pleť? Skúste trojicu potravín, ktorá zaberie

Losos, avokádo a paradajky - prečo sú v boji s problematickou pleťou účinné?

13.02.2017 09:00
akné, pleť, žena Foto:
Nečistá pleť? Aj strava môže spôsobovať problémy.
debata

Losos

Na lososa nedala dopustiť ani Victoria Beckham, ktorá roky trpela práve kvôli nečistej a mastnej pokožke. Tuky (omega 3-mastné kyseliny) obsiahnuté v mäse lososa a tuniaka, pomáhajú práve pri problémoch s aknóznou pokožkou. Okrem toho ryby sú bohaté aj na biotín (vitamín B7), ktorý bojuje s kožnými zápalmi a stará sa o zdravý odtieň pleti.

Avokádo

Vďaka tomu, že obsahuje zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny, sa dokáže postarať aj o problematickú pokožku. Síce obsahuje až 20 percent tuku, ale rastlinného, čiže pre organizmus prospešného. Okrem toho sa skladá z bielkovín, vitamínov (B6, C, E) a minerálov (fosfor, železo, draslík). Vitamín E patrí medzi silné antioxidanty a dokáže potláčať zápalové procesy v koži. A tie pri problematickej pleti dokážu potrápiť.

Paradajky

Pri problematickej pokožke je ich konzumácia vhodná najmä pre vitamín C a lykopén, ide o antioxidanty, ktoré dokážu zachytávať voľné radikály. Čo to znamená? Že molekuly, ktoré spôsobujú rôzne kožné problémy, sa vďaka účinku antioxidantov stanú menej škodlivými. Pokožka tak bude vyzerať zdravšie a žiarivejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #akné #zlepšenie #pokožka

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...