Budú sa dámy holiť? Nový trend krásy prekvapuje... ostrosťou

V starostlivosti o ženskú krásu sa každý rok objaví nejaká nová nečakaná metóda, ktorá má ženám pomôcť k zlepšeniu vzhľadu. Najnovší z trendov, o ktorom informuje britský magazín Vogue, poriadne prekvapuje.

12.02.2017 08:00
spoločné holenie - holenie partnera Foto:
Začnete si nebodaj požičiavať partnerovu žiletku?
debata (3)

Reč je o dermaplaningu (derma = koža, planing v angličtine znamená hobľovanie) – metóde, pri ktorej sa ženy doslova holia. Ak si však predstavíte penu na holenie a žiletku, rýchlo na to zabudnite. Ide totiž o odborný kozmetický zákrok, pri ktorom sa používa superostrá čepeľ a školený odborník s ňou prechádza po tvári.

Ako už možno tušíte, pointou je odstránenie najvrchnejšej vrstvy odumretej kože. Zvyčajne kozmetickí odborníci po celom svete na niečo podobné odporúčali píling – či už domáci, alebo chemický. Tentoraz však ide vraj o metódu, ktorá vrstvičku kože odstráni spoľahlivo a dodá tak pleti novší a krajší vzhľad.

Známy módny magazín cituje amerického dermatológa Dr. Colberta, ktorý tvrdí, že táto „metóda vyzerá síce nebezpečne, ale vôbec taká nemusí byť“. V prospech dermaplaningu podľa neho hovorí napríklad to, že pokožku nedráždi ako mnohé prípravky. Jediný, ktorý sa aplikuje pri prechádzaní čepele po pokožke, je upokojujúci výživný olej.

Ženy, ktoré už túto metódu skúsili, však majú rozličné názory. V niektorých sa objavuje strach z ostrej čepele, ktorá prechádza po tvári a potrebuje skutočne pevnú ruku dermatológa pri aplikácii. Niektoré tvrdia, že pokožku nikdy nemali jemnejšiu ako práve po tejto procedúre.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #strach #pleť #pokožka #holenie #čepeľ

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...