Módny svet sa otriasa v základoch: Givenchy opustil Riccardo Tisci

Taliansky módny návrhár Riccardo Tisci odišiel z francúzskeho módneho domu Givenchy, v ktorom pôsobil 12 rokov ako kreatívny riaditeľ.

03.02.2017 09:00
debata (2)
Televízna celebrita Kim Kardashian v sprievode... Foto: SITA/AP, Zacharie Scheurer
Kim Kardashian Televízna celebrita Kim Kardashian v sprievode dizajnéra Ricarda Tisciho.

Ako prvý priniesol správu magazín WWD, podľa ktorého 42-ročný dizajnér ukončil pôsobenie v Givenchy k 31. januáru. Predstavitelia parížskej značky, ako ani samotný Tisci neuviedli presný dôvod jeho odchodu.

Americká televízna celebrita Kim Kardashian s...
Držiteľom ceny pre medzinárodne najlepšieho...
+33Televízna celebrita Kim Kardashian prišla v...

Tisciho nástupca zatiaľ nie je známy, pričom módny dom zároveň odmietol uviesť, koho zvažuje na pozíciu nového kreatívneho riaditeľa. „Éra Riccarda Tisciho v módnom dome Givenchy predstavuje úžasnú víziu udržať jeho kontinuálny úspech a ja by som sa rád poďakoval pánovi Tiscimu za jeho zásadný prínos k rozvoju značky,“ uviedol vo vyhlásení predseda Givenchy Bernard Arnault.

Riccardo Tisci obliekol napríklad Madonnu na... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Madonna sa objavila na červenom koberci v kreácii z dielne Ricarda Tisciho pre Givenchy. Riccardo Tisci obliekol napríklad Madonnu na udeľovanie cien Grammy.

K situácii sa vyjadril aj Tisci, ktorý by sa podľa vlastných slov momentálne rád zameral na osobné záujmy. „Chcem sa poďakovať Bernardovi Arnaultovi za poskytnutie platformy, prostredníctvom ktorej som mohol prejaviť svoju kreativitu,“ dodal.

Riccardo Tisci sa stal kreatívnym riaditeľom značky Givenchy v roku 2005, keď mal iba 30 rokov. O tri roky neskôr dostal ako hlavný dizajnér na starosť doplnky a mužskú líniu. Rodák z Tarentu svojimi špecifickými návrhmi zaviedol do značky gotický štýl v kombinácii s minimalizmom, aj vďaka čomu sa Givenchy stal jedným z najvyhľadáva­nejších a najúspešnejších módnych domov v priemysle. Jeho služby už využilo množstvo známych osobností, vrátane Meryl Streep, Beyoncé, Julie Roberts, Cate Blanchett, Ciary či Kanyeho Westa a jeho manželky Kim Kardashian West.

Modelky na prehliadke Givenchy - jeseň-zima... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Givenchy - jeseň-zima 2016 - Paríž. Modelky na prehliadke Givenchy - jeseň-zima 2016 - Paríž.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #móda #Givenchy #zmena #značka #Riccardo Tisci

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...