Sedem trendov krásy na jarnú sezónu! Buďte divoká, tropická či sexi!

Ženská krása sa spája s líčidlami už od nepamäti. Aj kráľovná Egypta Kleopatra si maľovala silné očné linky či prikrášľovala farbu pier. Dnes už však na to existujú nespočetné množstvo skrášľujúcich prípravkov.

02.02.2017 07:00
debata (1)

Obdobie jari je vžy zaujímavé z hľadiska trendov, ktoré prináša. A to nielen, čo sa týka módy, ale aj kozemtického priemyslu. Značky pravidelne prichádzajú s kolekciami, ktoré majú istým spôsobom podporiť daný trend v aktuálnej sezóne a tiež podporiť filozofiu, z ktorej vychádzajú – či už v spojení s módnou kolekciou, alebo inšpiráciou tvorcov.

My sme sa pozreli na niekoľko kľúčových trendov blížiaceho sa obdobia. Toto je sedem známych značiek a ich vízia krásy na slnečnejšiu časť roka 2017.

DIOR

Gradácia - taký je názov limitovanej jarnej... Foto: archív značky
trend - krása - kozmetika - jar 2017 - Dior Gradácia - taký je názov limitovanej jarnej kolekcie parížskeho domu Dior. Stavia na odtieňoch jednej farby, ktoré sa spoja v intenzívne a výrazné líčenie. Základom sa stáva uhrančivá modrá, ku ktorej sa pridávajú koralovej, tehlovej a kakaovej. Vzhľad líčenia z kampane je oslavou výrazného a elektrizujúceho kombinovania farieb, rozmanité odtiene sú podľa Diora aj trendom na manikúru jarnej sezóny.

YVES SAINT LAURENT

Inšpiráciou pre jarnú kolekciu líčenie pod... Foto: archív značky
trend - krása - kozmetika - jar 2017 - Yves Saint Laurent Inšpiráciou pre jarnú kolekciu líčenie pod taktovkou Yves Saint Laurent sa stala ulica a jej umenie prítomné na stenách v podobe grafitti či bláznivých farebných kombinácií. Miešajú sa s rockovou estetikou a divokosťou muzikantského sveta, jeho vášňou, ktorú stelesňuje aj modelka Staz Lindes, inak členka kapely The Paranoyds. Čo sa týka farebnice, objavujú sa výrazné motívy ružovej a oranžovej, ktoré dopĺňa intenzívny červený lesk. Silné zastúpenie však bude mať v jarnom líčení (najmä mladšej generácie) aj čierna a antracitová - výrazné očné linky či mihalnice nalíčené akoby nahrubo a nedbalo, s efektom hustého nánosu maskary.

CHANEL

zväčšiť Azda najslávnejšia francúzska značka sa... Foto: archív značky
trend - krása - kozmetika - jar 2017 - Chanel Azda najslávnejšia francúzska značka sa rozhodla dať slobodu svojim verným klientkám. V kolekcie Coco Codes prináša netradičné farebné kombinácie, ktoré majú ženám popustiť uzdu opatrnosti a postrčiť ich k experimentovaniu s farebnosťou. Popri jasnočervených tónoch rúžov sa v kolekcii nachádza veľa béžových a telových tónov, ale tiež jemné metalické odtiene zlatistej, pudrovej či oceľovej farby.

TOM FORD

Hra tieňa a jasu je prítomná v novej kolekcii,... Foto: archív značky
trend - krása - kozmetika - jar 2017 - Tom Ford Hra tieňa a jasu je prítomná v novej kolekcii, ktorú vytvoril slávny dizajnér Tom Ford. V jarnej sezóne sa snaží ženy skrášliť spôsobmi, ktoré menia proporcie ich tváre, stavia na kontúrovaní a využívaní jasu či matnosti v jednotlivých líčidlách. Výrazné zastúpenie majú intenzívne farebné tóny fialovej či fuchsiovej. Pery sú vo farbách slivkovej, čučoriedkovej, ale nechýba ani jemnejšia koralová alebo béžová.

DOLCE & GABBANA

Jar (aj leto) je tropická, rozkvitnutá a plná... Foto: archív značky
trend - krása - kozmetika - jar 2017 - Dolce & Gabbana Jar (aj leto) je tropická, rozkvitnutá a plná intenzívnych farieb. Aspoň podľa značky Dolce & Gabbana, ktorý prináša kolekciu Tropical. Stavia na kombinovaní a kontraste. Kým výraznejšiu časť tvoria tóny fialovej, purpurovej či intenzívnej ružovej, pridáva sa ku nim aj nežnejšia koralová a púdrová. V líčení je prítomný lesk, nie však suchý a chladný, ale s akoby mokrým dotykom. Výraznú paletu rozkvitnutých líčidiel dopĺňa zlatá farba.

LANCÔME

Pocta nežnej a dievčenskej ružovej prichádza od... Foto: archív značky
trend - krása - kozmetika - jar 2017 - Lancôme Pocta nežnej a dievčenskej ružovej prichádza od známej francúzskej značky, ktorá sa spojila opäť s herečkou Lily Collins. Jej nevinná a šibalská tvár je priestorom na hru ružových tónov, ktoré však môže doplniť aj pastelová pepermintová či metalická sivá. Základom v kolekcii je jas, ktorý evokuje aj sviežosť pleti či úsmevu, ktorý je rúžom len akoby nedbalo skrášlený. Ten sa odvíja z inšpirácie francúzskou architektúrou, rozjasnenými miestnosťami s vysokými stropmi.

GIVENCHY

Značka Givenchy svoju najnovšiu kolekciu stavia... Foto: archív značky
trend - krása - kozmetika - jar 2017 - Givenchy Značka Givenchy svoju najnovšiu kolekciu stavia na dominanciu zdravíčka, ktoré dokáže tvári dodať intenzívnu farbu, ale zároveň je veľmi ľahučké a nepôsobí ako maska, ale druhá koža. Farebné kombinácie sa pohybujú od tónov ružovej a koralovej až k hnedastým, kávovým tónom. Trendom je lesk a zároveň kontúrovacia schopnosť, ktorá je prítomná v trendoch líčenia na túto sezónu u viacerých značiek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Givenchy #JAR #líčenie #Dior #trend #Chanel #farba #rúž #tvár #Yves Saint Laurent #Lancôme #jar-leto 2017

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...