Au, to tlačí! Ako si nepokaziť radosť z nových topánok?

Ktoré zásady treba dodržiavať pri nákupe nových topánok?

26.01.2017 17:00
Otlaky a boľavé nohy z nových topánok nie sú... Foto:
Otlaky a boľavé nohy z nových topánok nie sú nič príjemné.
debata

Skúšajte poriadne

Prídete do obchodu, okamžite sa do topánok zamilujete, letmo ich vyskúšate a už aj platíte. Ak nakupujete topánky týmto spôsobom, riskujete práve to, že vás budú tlačiť a radosť z ich kúpy sa zmení na smútok. Budete sa ne na doma túžobne pozerať alebo trpieť pri každom kroku… Aj keď vám zväčša padnú lodičky s veľkosťou 38, to ešte neznamená, že je to tak vždy. Každá topánka je iná, aj na nohe rozdielne „sedí“. Takže základom pri kúpe topánok je ich skúšanie – chôdza aj státie na jednom mieste. Doprajte si čas, aby ste mali istotu.

Pozrite sa na ne kriticky

Iste, niektoré topánky vám padnú ako uliate hneď na „prvý šup“. Ale ak sa tak nestane, hoci sa vám neskutočne páčia, musíte ich hodnotiť kriticky a rozhodne nie zhovievavo. Ak vám nesedia už v obchode, zabudnite na výhovorky a topánky nechajte tam, kde sú. Ak vás tlačí len jedna a druhá sedí skvelo, takisto nehľadajte výhovorky. Navyše sa zamyslite aj nad tým, či ich máte k čomu nosiť a či vám nebudú celý rok len zavadzať v skrini, hoci sú krásne. Len preto, že sa skvelo hodia kamarátke či kolegyni nemusia takú istú službu urobiť aj vám. A načo zbytočne vyhadzovať peniaze?

Nakupujte poobede

Doobeda sú nohy ešte „ľahké“, ale s pribúdajúcimi hodinami môžu napuchnúť a mierne zmeniť svoj tvar aj veľkosť. A preto je vhodné ísť topánky kupovať skôr večer ako ráno. Takto získate istotu, že vás ani poobede neotlačia a vy sa v nich budete cítiť dobre aj po náročnom pracovnom dni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nákup #topánky #radosť #otlak

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...