Zázrak pre vlasy a vlasovú pokožku? Stačí lyžica cukru a...

Cukor nie je síce práve najospevovanejšou súčasťou nášho jedálnička. Ale čo tak ho využiť pre krásu? Tušili ste, že môže pomôcť vašim vlasom?

24.01.2017 07:00
šampón, žena Foto:
Vlasovú pokožku si môžete pri umývaní ošetriť pridaním obyčajného cukru do šampónu.
debata

Podľa magazínu Marie Claire, ktorý sa odvoláva na odborníčku Francescu Fusco, je možné cukor využiť ako prírodny pílingový nástroj pri tradičnom umývaní vlasov. Ako tvrdí dermatologička, stačí pridať lyžicu cukru do množstvo šampónu, ktoré zvyčajne používate na umytie. Dobre tieto dve zložky zmiešajte a následne si umyte vlasy. Dôraz by ste mali klásť na správnu aplikáciu a tiež na masírovanie vlasovej pokožky.

Podľa Fusco je dôležité, aby sme pokožku hlavy zbavovali mŕtvych buniek rovnako ako to robíme s pílingom pri tvári či pokožke tela. „Toto malé množstvo cukru dokáže pekne exfoliovať vlasovú kožu a potom sa rozpustí a ľahko vymyje s vodou bez toho, aby nejakým spôsobom poškodilo vlasy,“ citoval magazín lekárku.

Platí podobné ako pri pílingu tváre. Tento proces by sme nemali robiť na dennej báze, ale dopriať ho vlasom môžete každých 3 až 5 umytí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #šampón #píling #cukor #zložka

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...