Štyri kroky na ceste za krásou! Dámy, na toto by ste mali dbať

Krása - to slovko sa preháňa hlavou azda každej ženy. Nie, neznie to povrchne - krásne skrátka túžia byť všetky dámy. Niekedy pritom stačí málo.

20.01.2017 11:00
Používanie nočných krémov pokožke prospieva. Foto:
Starostlivosť o pokožku je dôležitá, ak si chcete ubrať pár rokov.
debata

Starostlivosť o pokožku, telo či vlasy je kľúčom k tomu, aby sa náš fyzický vzhľad priblížil k podobe z vysnených ideálov. Podľa odborníkov je veľmi dôležité uvedomiť si, že na tom, ako vyzeráme, sa podpisuje napríklad spánok, stres či životný štýl. Samozrejme, veľmi dôležitá je aj sekundárna starostlivosť – to znamená používanie vhodnej kozmetiky, pravidelné čistenie pokožky a umývanie vlasov. Ešte predtým by ste však mali dbať na nasledovné. Tieto kroky vám uberú pár rokov.

1. Koniec fajčeniu

Cigarety neškodia len dýchaciemu systému či telu zvnútra, podpisujú sa aj na kondícii pleti či vlasov. Pokožka ľahko získa žltkastý nádych, objavujú sa pigmentové škvrny a v dôsledku dehydratácie aj viac a výraznejšie vrásky. Tvoria sa najmä okolo úst a nad hornou perou.

2. Cukor

Raz za čas si dopriať sladké síce neuškodí, ale jeho pravidelné konzumovanie sa pretaví aj do podoby vašej pokožky. S cukrom totiž starne rýchlejšie, viac aktivuje mazové žľazy, čo pokožku upcháva a vytvára zanesené póry. „Cukor navyše vyvoláva zmeny v zložení ochranného plášťa na povrchu pokožky, čo prináša riziko rôznych kožných infekcií a tiež znižuje aktivitu prirodzených kožných antioxidantov, čo v konečnom dôsledku urýchľuje starnutie pleti,“ hovorí MUDr. Yvonne Bergerová z BcD clinic v Prahe.

3. Stres

Stresové hormóny oslabujú ochrannú bariéru pleti a zhoršujú kvalitu kože, navyše zvyšujú aktivitu mazových žliaz, takže sa v stredných partiách pleti môžu rozširovať póry a pleť vyzerá hrubšia. Zabrániť stresu nie je jednoduché – najmä, ak máme napríklad náročné pracovné obdobie, alebo prežívame problémy v súkromí. Snaha o to, aby si naše telo a myseľ oddýchli, by však mohla pomôcť. Oddych si musíte naplánovať a snažiť sa oň.

4. Slnko

Na tvorbu dôležitého vitamínu D je síce slnko nepostrádateľné, ale stačí pár minút a denná potreba jeho lúčov je úplne pokrytá. Po tomto časovom úseku sa už zo slnečných lúčov stáva nepriateľ vašej pokožky. Ak ju nechránite, starne rýchlejšie, stráca elasticitu, tvoria sa na nej pigmentové škvrny, vysušuje sa a prehlbujú sa v nej vrásky (najmä v tvárovej časti a na krku či v dekolte). Proti slnku sa treba brániť dôkladnou starostlivosťou pomocou prípravkov s ochranným faktorom. Neobmedzujte ho len na leto, slniečko vie byť silné už aj v prvých jarných dňoch či v zime na horách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #krása #slnko #stres #pokožka

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....