Módna odborníčka Kanisová o plesovej móde: Škrtla by som vulgárnosti

Spoločenská móda vždy púta pozornosť verejnosti. Určite aj preto, lebo ide o šaty, v ktorých sa ženy menia na dámy, niektoré priam na princezné.

09.01.2017 07:00
debata (1)
Štylistka Zuzana Kanisová v šatách Max Mara. Foto: Monarch
Štylistka Zuzana Kanisová v šatách Max Mara. Štylistka Zuzana Kanisová v šatách Max Mara.

Štylistka Zuzana Kanisová sa počas víkendu objavila ako hosť na Plese v opere a pre Pravda.sk naznačila, že večer priniesol niekoľko úchvatných momentov a rób prítomných žien. Ona sama si čierny model s lodičkovým výstrihom a odhalenými ramenami zaobstarala u značky Max Mara. Na slávnostnom gala sa dala nájsť všehochuť – popri trblietavých a opulentných modeloch aj čistý minimalizmus. Odborníčka má pochopenie pre oboje, akurát treba dodržať jednu zásadu.

„Žena by mala byť vždy elegantná,“ vyhlásila Kanisová. „Škrtla by som všetky vulgárne šaty. Obrovské výstrihy, priehľadné materiály. Ples je predovšetkým o elegancii. To neznamená, že by nemala žena mať výstrih, samozrejme ho mať môže. Ale vždy by to malo byť elegantné,“ zhodnotila štylistka.

Vzhľadom na to, že Kanisová denne pracuje s módou a trendmi, má väčšinu z nich v malíčku. V rámci aktuálnej sezóny hovorí o tom, že trendov je opäť nesmierne veľa. „Veľmi sa mi páči power-look, ktorý je dosť inšpirovaný osemdesiatymi rokmi. Saká s dosť veľkými ramenami, pracujúce dievča a ĺa Melanie Griffith. Farby ako čierna, šedá, veľmi jednoduché kombinácie. Predviedli to značky ako Celine alebo Balenciaga. To sa mi veľmi veľmi páči a myslím si, že to ženám pristane,“ uviedla Kanisová.

„Veľkým trendom tiež je – hoci to nehovorím s radosťou, lebo nemám tú farbu rada – ružová. Bola všade. Či už v doplnkoch alebo na oblečení. A pomerne dlho sa drží romantizmus. Vždy si nájde priaznivcov, lebo svedčí veľkému množstvu žien a tie ho majú rady,“ opísala Kanisová, čo sa podľa nej bude nosiť aj v nasledujúcej sezóne.

Riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová v...
Tehotná moderátorka Zlatica Puškárová v šatách...
+51Fotografka Jana Keketi s manželom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #Ples v opere #minimalizmus #Zuzana Kanisová #vulgárnosť

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...