Čo sa stane s našou pleťou, keď prestaneme piť kávu?

Mnohí si bez kávy nedokážeme predstaviť život. Avšak, je dobré vedieť, že tento životabudič ničí pleť, ak nie sme opatrní.

13.01.2017 09:00
shutterstock 67587466 Foto:
Všetko s mierou! Platí aj v prípade pitia kávy.
debata

Káva obsahuje niečo, bez čoho mnohí z nás nedokážeme žiť. Kofeín. A preto je káva ráno niečo tak samozrejmé, ako sprcha či čistenie zubov. Keď sme poobede znova unavení, opäť je tu káva, ktorá nás preberie. Má káva aj negatívne účinky? Má!

Nespavosť

Kto sa pravidelne spolieha na kofeín, žiaľ, častejšie trpí úzkosťami a nespavosťou. To má negatívny vplyv na našu pokožku, pretože len kvalitný nočný spánok zaisťuje jej regeneráciu.

Starnutie pleti

Káva obsahuje antioxidanty, ktoré preukazujú hodnotu v boji proti vráskam. Ale pozor: Vhodné sú v tomto smere len svetlo a stredne tmavo druhy pražených káv. Kofeín spomaľuje tvorbu kolagénu, ktorý udržuje našu pleť mladú a napätú.

Bledá pleť

Kofeín zabezpečuje uvoľňovanie stresových hormónov kortizolu a adrenalínu. Tento efekt spôsobuje, že naša pleť pôsobí bledo v dôsledku zúženia jemných ciev.

Vyrážky

Kto túži po krásnej čistej pleti, mal by piť čiernu kávu (bez mlieka). Niektorí dermatológovia svojim pacientom odporúčajú, aby namiesto mlieka dali prednosť rastlinným náhradám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kofeín #pleť #káva #vrásky #antioxidanty #adrenalín #kolagén #kortizol

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...