Tri záväzky krásy do nového roka 2017! Čo by ste sa mali naučiť

Možno máte pocit, že o svoj vzhľad sa príkladne staráte už roky. A možno to celé tak trochu "fušujete". V takom prípade je práve nový rok možnosťou na to, aby ste to zmenili.

05.01.2017 17:00
shutterstock Odličovanie je dôležité, ale... Foto:
Odličovanie je dôležité, nezabúdajte naň v dennom rituáli krásy.
debata

Opatera o pokožku, vzhľad pleti tváre či tela je pravidelným denným rituálom a bolo by dobré uvedomiť si, že až poctivý prístup dokáže priniesť výsledky. Ak ste to doteraz nerobili, v nasledujúcom roku by ste si mali dať záväzok a dodržiavať nasledovné.

1. Odličovať sa každý večer (a čistiť pleť ráno)

Základom pre krajšiu pokožku je to, aby dýchala, aby mala voľnosť. Ak na nej počas noci necháte mejkap, znečistíte ju a zhoršíte jej kondíciu. Určite nepodceňujte rituál čistenia. Večer treba dôkladne odstrániť mejkap a líčidlá a pokožku ošetriť krémom. Ráno v rámci sprchy môžete pleť vyčistiť jemným umývacím gélom, ktorý prečistí mazové kanáliky upchaté po noci.

2. Hydratujte

Základ pre príťažlivú pokožku je to, aby bola hydratovaná. A vodu potrebuje nielen pleť suchá, ale aj zmiešaná, problematická či citlivá. Základom je, samozrejme, správna diagnostika – najprv je dobré uvedomiť si, aký typ pleti máte a následne vybrať vhodný prípravok. Neobávajte sa trošku testovať. Keď nájdete toho najlepšieho kandidáta, ošetrujte s ním pokožku ráno aj večer.

3. Aplikujte správne a hygienicky

Pokožka sa vám určite odmení, ak budete postupovať tak, ako sa postupovať má. To znamená, že najprv ide sérum, až po ňom klasický krém. Pri aplikácii očného krému si nikdy nezabudnite dôkladne opláchnuť ruky a prsty. Krémy je ideálne z téglika vyberať pomocou malej plastovej spatulky – exkluzívnejšie značky ju k výrobkom aj prikladajú. Pravidelne ju dezinfikujte a uchovávajte na čistom mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #pleť #pokožka #pôvab #záväzok

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...