Najlepšie vône roka 2016! Ak nemáte darček, toto sú tie pravé tipy

Krásny parfum či toaletná voda je jedným z obľúbených darčekov pod vianočným stromčekom. Ak chcete stávku na istotu, vyberte niektorý z rebríčka toho naj.

20.12.2016 07:00
debata
Najlepšou ženskou vôňou roka 2016 je podľa... Foto: archív značky
Angel Muse - Thierry Mugler Najlepšou ženskou vôňou roka 2016 je podľa čitateľov serveru Fragrantica.com Angel Muse - Thierry Mugler

Už tradične ho zostavil server špecializujúci sa na vône, parfumy a novinky zo sveta voňavého kozmetického priemyslu.

Na stránke Fragrantica sa už tradične objavili rebríčky od redaktorov portálu a tiež čitateľský zoznam najlepších vôní uplynulého roka. Hlasujúci zostavili desiatku toho naj medzi ženskými, mužskými a unisexovými vôňami. Čitatelia portálu hlasovali a vyberali masovo známe komerčné vône, ktoré sú dostupné často v bežných parfumériách.

Odborní redaktori, ktorí sa venujú skúmaniu a analyzovaniu vôní dlhé roky, vyberali často z niche parfumov či originálnych produktov, ktoré sa objavujú vo veľmi malých edíciách a stoja často dvoj-, trojnásobok ceny klasického voňavého produktu.

A*Men Pure Tonka - Thierry Mugler
Armani Code Profumo z dielne talianskeho tvorcu...
+6Valentino - Uomo Intense.

Ak by ste chceli pod stromček darovať vôňu, ktorú milovníci parfumov považujú za najzaujímavejšiu novinku uplynulého roka, mali by ste siahnuť po Angel Muse od Thieryho Muglera. Sladká-drevitá vôňa s tónmi pačuli zaujala svojou intenzitou, ale aj novými detailmi v starej známej vôni legendárneho parfumu Angel.

V ženskom rebríčku sa potom objavili aj novinky z dielne slávnych značiek Dior a Chanel. V prípade prvej ide o Poison Girl, druhý brand priniesol na trh novinku Chanel No. 5 L'eau. Zostavu doplnil Narciso Rodriguez a jeho pudrovejšia a jemnejšia verzia rovnomennej klasiky.

Medzi mužskými vôňami sa na prvej priečke objavila Armani Code Profumo z dielne talianskeho tvorcu Giorgia Armaniho, ktorá zaujme ambrovo-korenistým zložením so sladkastými prvkami. Doplnili ju vône z dielne Valentino, Guerlain či už spomenutého Thierryho Muglera.

Medzi unisexovými vôňami zabodovala novinka značky Hermés – rebarborový koktejl Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermes. A v prvej trojke sa ocitol aj Calvin Klein s variáciou CK2 či Tom Ford a jeho Soleil Blanc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #muž #žena #vôňa #parfum #Vianoce #darček #Fragrantica #unisex

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...