Sršňová tvorila šaty pre Banášovú. Cenou za umenie prelomila ľady

Dizajnérka Lenka Sršňová s úspechom tvorí svoje kolekcie už niekoľko rokov. Za jednu z nich dostala v sobotu večer aj výnimočnú cenu za dizajn.

28.11.2016 13:00
debata (1)
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky... Foto: Nadácia Tatra Banky
Moderátorka Adela Banášová v kreácii od Lenky Sršňovej. Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky Sršňovej (vľavo). Sršňová ich v rámci aktivity Mladý módny tvorca zhotovila pre moderátorku na moderovanie akcie vyhlásenia umeleckých cien.

Ako mladého tvorcu ocenili Sršňovú a jej kolekciu Bon Bon 2016 prezentovanú v októbri 2015 na akcii Fashion Live. Porota Nadácie Tatra banky, ktorá každoročne udeľuje ceny za umenie, sa rozhodla oceniť práve prácu sympatickej dámy, ktorá miluje farby a potlače.

„Z mojich skúseností ľudia z iných dizajnových odborov považujú módu za niečo komerčné, viac o peniazoch. Majú pocit, že nie sme ani v umení, ani v dizajne, to je častý pohľad verejnosti. Som rada, že dnes je móda už vnímaná aj v takýchto kruhoch a že ocenenie sa odovzdalo aj za ňu. Dvere sa otvárajú aj pre ďalších návrhárov a verím, že nás začnú vnímať aj skrz umenie,“ konštatovala pre Pravda.sk Sršňová.

Sobotňajší galavečer bol pre ňu výnimočný nielen pre preberania ocenenia na pódiu. Lenka totiž mesiace pracovala na šatách pre moderátorku večera Adelu Banášovú. Výsledok ohúril divákov v priestoroch SND a Sršňová si spoluprácu pochvaľovala. „Mala som veľkú voľnosť. Jasné, že som si potrebovala vypočuť, aká bude scéna, ako to bude celé vyzerať, aké prvky budú na pódiu, ale potom som začala robiť prvé skice a vybrali sa tieto šaty. Nebola požiadavka na to, aby boli čisto biele. Už pri prvom rozhovore sme sa zhodli, že chceme do toho farbu a som rada výsledku,“ prezradila.

Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky...
Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky...
+3Moderátorka Adela Banášová v šatách od Lenky...

Na masívnej sukni vychádzala z konceptu aktuálnej kolekcie, kde používala akoby motív ťahu štetcom. Je vraj prirodzené, že ak vytvorí nejaký koncept, snaží sa jeho prvky uplatňovať celý rok. „Vždy, keď je príležitosť, snažím sa inšpirovať aktuálnou kolekciou. Bolo to prirodzené,“ vysvetlila.

Jej meno ľudia, ktorí sa trošku v móde vyznajú, nemajú spojené s tvorbou večerných šiat. Možno aj mnohých z nich Sršňová prekvapila. Veľkolepá bálová róba však nie je pre Lenku niečo výnimočné. „Je pravda, že na mólach sa veľmi neprezentujem touto formou, no nemám s tým problém a som rada, keď môžem vytvoriť šaty aj na takúto príležitosť,“ doplnila Sršňová. Galériu jej kreácií na Adele Banášovej si pozrite vyššie.

Dolu si pozrite kolekciu Bon Bon, za ktorú Sršňová dostala cenu.

Záber z prehliadky dizajnérky Lenky Sršňovej v...
Záber z prehliadky dizajnérky Lenky Sršňovej v...
+21Záber z prehliadky dizajnérky Lenky Sršňovej v...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #cena #Adela Banášová #dizajn #umenie #Lenka Sršňová

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...