Plačete nad zničenými vlasmi? Toto ich zachráni!

Za totálne zničenými vlasmi sa môže skrývať veľa dôvodov, no častokrát existuje očividne len jedno drastické riešenie: vziať do rúk nožnice!

01.12.2016 11:00
plešatosť, vlasy, česanie, kefa na vlasy Foto:
Ilustračné foto.
debata

Nemusí k tomu prísť! Ponúkame zopár záchrancov, ktorí premenia krehkú hrivu na vysnívanú zdravú a hladkú!

Profesionálne ošetrenie

Za silnú, zdravú a hladkú hrivu je zodpovedná stavebná bielkovina keratín. Ak vlasom chýba, sú krehké, lámavé a zničené. Pre keratínové ošetrenie vlasov si zájdite ku kaderníčke.

Pre-washing

Túto metódu experti oslavujú do neba. Pred umývaním sa do vlasov zapracuje špeciálny produkt, napríklad pre-wahing olej, kondicionér alebo maska. Podľa priania sa nechá pôsobiť buď 5–10 minút pred umývaním alebo aj celú noc. Toto ošetrenie vyživuje a chráni vlákna, pričom sa pri umývaní dobré „oleje“ nestrácajú. Okrem toho slúži ako ochranný štít, keď sa používa veľa šampónu. Nasleduje ako vždy šampón, kondicionér alebo maska.

Hydratácia

Poškodeným vlasom nechýba len keratín, zvyčajne je veľkým problémom aj nedostatok hydratácie. Ak sú totiž príliš suché, vedie to k ich poškodeniu. V obchode treba voliť šampóny a kondicionéry s označením „hydratačné“. Raz do týždňa si vmasírujte pri umývaní lyžicu kryštálového cukru a vlasy dobre premasírujte.

Oleje

Bez lipidov, teda vysoko kvalitných olejov, sú vlasy drsné a tvrdé. Mrazivé počasie vonku a následne prehriaty suchý vzduch vnútri tieto cenné oleje napáda. A preto treba v zime používať špeciálne oleje na vlasy. To, že sa z nich mastia, už dávno neplatí. Tzv. „light“ oleje sa môžu používať aj pri veľmi jemných vlasoch, bez toho, aby ich zaťažili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kondicionér #šampón #olej #hydratácia #lipidy #keratín #zničené vlasy

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...