Pokožku v zime treba nakŕmiť! Viete čím?

Na čo sa v strave počas zimy zamerať, aby pokožka netrpela? Pomôžu orechy, ryby aj citrusy.

21.11.2016 13:00
pleť - pokožka v zime - hydratácia - dokonalá pleť Foto:
V zimných mesiacoch treba s hydratovaním pleti ešte "pritlačiť".
debata

Ak je pokožka suchá, sú na nej aj jemné vrásky viditeľnejšie. Drsný vietor, mrazy a následné náhle otepletie v miestnosti – pokožka musí čeliť výkyvom, ktoré ju môžu dráždiť. Je suchšia ako počas iných ročných období. Aj preto jej skúste pomôcť zvnútra, napríklad príjmom kvalitných olejov. Lyžica olivového, ľanového či avokádového oleja hneď ráno sa pod jej kvalitu podpíše. Olej primiešajte napríklad do smoothie.

Ak vás trápi mastná pokožka v T-zóne, skúste sa v strave zamerať na potraviny ako špargľa, zeler či čakanka. Takisto grapefruit alebo citrón majú na ňu zvnútra svoje účinky. Vitamín C pomáha pri problematickej pleti, pokožka môže vyzerať čistejšie, póry sa menej zanášajú.

V zime je pokožka tváre často bledá, kruhy pod očami sú tak na nej viac viditeľné. V tomto prípade sa odporúčajú najmä tekutiny. Telo je ako „hubka“, čo sa vody týka, ak ju postráda, je vysušené a to sa ukáže aj na koži. Ideálne sú aj bylinkové čaje, nesladené, s pár kvapkami citróna. Žihľavový čaj patrí k tým, ktoré čistia krv a tým pádom aj pokožka vyzerá krajšie a čistejšie.

Aj omega 3-mastné kyseliny vedia čarovať zvnútra. Zdravé tuky koža potrebuje, nájdete ich napríklad v rybách – v lososovi či sardinkách. A takisto v orechoch, predovšetkým vo vlašských. Ľanové semiačka sú takisto ich bohatým zdrojom, môžete ich pridať napríklad do ranného smoothie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strava #zima #pokožka

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...