Farbenie obočia sa opäť vracia. Na čo si dať pozor, čo skúsiť?

Robili to naše mamy či staré mamy, mladá generácia sa vrhla skôr na jemnejšie prípravky. Farbenie obočia sa však znovu vracia. Skúsiť ho, či nie?

20.11.2016 08:00
Farbenie obočia sa opäť vracia do pozornosti. Foto:
Farbenie obočia sa opäť vracia do pozornosti.
debata

Proces farbenia obočia bol kedysi jednou z bežných procedúr v kozmetických salónoch. Zväčša ho vyhľadávali staršie generácie, keď sa im zdalo, že už aj ich obočie obsahuje sivé chĺpky. Prípadne po ňom siahali dámy, ktoré chceli farbu a tvar zvýrazniť. Výsledok bol však často veľmi výrazný a neprirodzený. Rozhodne omnoho neprirodzenejší bol však trend tvorby obočia ceruzkami a tužkami na takmer hladkej ploche nadobočnicového oblúka. Posledné roky vytvorili zlatú strednú cestu pri primeranom „ochlpení“ a kontúrovaní. A do toho správy, že farbenie sa vracia!

Otázka teraz znie, či to riskovať, alebo zostať pri obľúbených tužkách a farbách na obočie, ktoré vždy majú len dočasný, zväčša párhodinový efekt. Podľa odborníkov sa pri dnešných produktoch a ponuke rozhodne už netreba podobných zákrokov obávať. Na jedno si však musíte dať pozor – vyhľadať toho správneho odborníka, ktorý svoju prácu ovláda na jednotku.

Ideálne je, ak si preveríte viacero kozmetických salónov, môžete si pozrieť recenzie na internete, alebo sa informovať medzi kamarátkami. Pred prvým zákrokom si vždy otestujte citlivosť kože. Tá na tvári je totiž omnoho citlivejšia než pokožka hlavy alebo zvyšku tela. Alergická reakcia by sa vám páčiť nemusela.

Farbiť obočie môžete podľa tónu farby vašich vlasov, ale nemusí ísť len o identickú farbu. Zostať v palete o odtieň či dva tmavšom alebo svetlejšom ako je vaša hriva je tá najbezpečnejšia cesta k prirodzenosti. Pozor na zosvetľovanie! Ak ho spravia príliš intenzívne, budete vyzerať unavene a staršie.

Odborníčka Maribeth Mardon, ktorú citoval server Thefashionspot.com, tvrdí, že ak máte vlasy príliš tmavé, je dobré obočie farbiť o tón svetlejšie. Pre tmavovlásky so svetlými očami odporúča na obočí tón farby vlasov, ktorý následne oči orámuje. Pri tmavovláskach s tmavými očami zafunguje farba v tónoch zosvetlených (svetlejších) prameňov. U červenovlások je dobré zostať pri popolavej hnedej, aby sa vyhli tomu, že bude obočie pôsobiť oranžovo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rady #proces #kozmetika #farba #obočie #farbenie

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...