Vrásky možno zmierniť! S týmito tipmi

Tipnite si: Čo nás ženy trápi najviac? Prvé, druhé a tretie miesto...

17.11.2016 11:00
Prvá pomoc na kruhy pod očami a vrásky - jeseň... Foto:
Očný a denný krém - je dôležité, čo obsahuje.
debata (1)

Áno, na prvom mieste je priberanie, ale hneď za tým, na druhé miesto sa tlačia nešťastné vrásky. Zbaviť sa ich, nemať ich… Zmierniť ich. Takto sa to dá!

Špeciálne očné krémy

Pretože je pokožka, najmä okolo očí, príliš tenká, po 25 roku života sa v týchto oblastiach tvorí stále viac vrások. Síce sa ich už navždy nezbavíme, vďaka kvalitným očným krémom ich môžeme aspoň zmierniť. V ideálnom prípade ich začneme používať preventívne, teda skôr, ako sa vytvoria.

Slamka? Nie, neprosím si!

Pozor! Ak siahate pravidelne pri pití nápojov po slamke, z rôznych dôvodov, napríklad, aby ste si nenarušili make-up či rúž, koledujete si o vznik vrások. Ak ich chcete zmierniť, potom na slamku raz a navždy zabudnite. Fajčiarky pozor! Aj poťahovanie z cigariet podporuje ryhy okolo pier.

Nezabúdajte na opaľovací krém

Opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom sa naučte používať celoročne, lebo natierať sa treba aj v zime! Aj v zime svieti slnko a UV žiarenie je pre pleť nebezpečné, rýchlo starne.

Kúrte, ale s mierou

Aj vykúrený vzduch v miestnosti pokožke ubližuje. Pleti tiež škodí veľa kofeínu, časté pleťové masky a tiež suché a príliš korenené jedlá. Siahnite po krémoch, ktoré sú bohaté na vitamíny alebo obsahujú panthenol.

Spite v pozícii na chrbte

Aj pozícia, v akej v noci spávame, ovplyvňuje, resp. môže zmierniť vznik vrások. Hladká pokožka, kým spíme – znie to neuveriteľne, ale oplatí sa to aspoň skúsiť. Je to trik, ktorý nič nestojí. Nezaborte si tvár do vankúša v pozícii na bruchu, ale otočte sa na chrbát. Táto pozícia je pre pleť tá najšetrnejšia z najšetrnejších. Pomáha tiež saténová prevliečka na vankúš – nemá totiž záhyby a preto na tvári ráno nezanecháva žiadne „tetovanie“.

Jedzte dobré tuky

Dobré tuky ocení nielen naša postava, ale aj pleť. Morské plody, avokádo či oriešky obsahujú dôležité omega-3 mastné kyseliny, ktoré robia dobrú službu pleti a zmierňujú vrásky.

Prestaňte s vytláčaním

Ak vás trápia vyrážky, nerobte chybu a nevytláčajte ich – výsledkom neodborného „ošetrenia“ môžu byť bolestivé zápaly. Namiesto toho si doprajte čas v kozmetickom štúdiu, najlepšie pred menštruáciou.

Nezabúdajte sa odlíčiť!

Nočný spánok nie je dôležitý len pre naše telo, aby natankovalo novú energiu, ale aj pre pleť. Veľmi dôležité je odstrániť pred spaním make-up, potrebujeme sa zbaviť mastnoty, odumretých buniek, a všetkých nečistôt. Preferujte jemné čistiace mlieko.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slnko #kofeín #spánok #vrásky #avokádo #make-up #satén #očný krém

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...