Jedlá škodiace ženskej kráse. Skoncujte s nimi a omladnete!

10.11.2016 17:00
žena, sladkosti, nadváha
Sladkosti spôsobujú vrásky. Autor:

Každá žena chce byť kráskou. Nezáleží to však iba od toho, ako sa nalíči a upraví, ale aj od toho, čo pustí do žalúdka.

Stravovacie návyky do veľkej miery určujú, ako budete vyzerať. A to nielen dnes, ale aj o desať rokov.

Vyprážané dobroty

Chutia skvele, ale výrazne škodia pleti. Problémom sú v tomto prípade transmastné kyseliny. Spôsobujú v našom tele zápalové procesy a to sa odráža ako v tvári, tak aj na pokožke rúk. Telo musí stále hasiť požiar, ktorý vždy rozdúchate novou porciou hranoliek. Čipsy, krekry, vysmážané pokrmy, ale aj sušienky a margaríny sú plné tejto pliagy. Problémom rýchleho občerstvenia tak nie je len priberanie. Konzumentky týchto „dobrôt“ vyzerajú staršie ako rovesníčky.

Soľ

Vedci v Georgii soli naložili poriadnu porciu negatív. Po neblahých vplyvoch na cievy, žalúdok, krvný tlak a zadržiavanie vody v tele, prišli so správou, že zo soli sa rýchlejšie starne. Každé prisolenie totiž znamená, že si výzorovo pridávate roky. Jedlo môže chutiť fantasticky aj keď sa väčšiemu množstvu soli vyhnete. Korenia, výťažky z rastlín, silice, čili, sušená zelenina pohladia chuťové poháriky.

Sladkosti

Aby to nebolo len o soli, aj cukor a sladkosti vychytávajú z našej tváre mladosť. Vďaka požieraniu kolagénu. Sladkosti spôsobujú vrásky. Cukor z nich sa v krvi viaže na bielkoviny a tvorí nové škodlivé molekuly. Najprv poškodia kolagén a elastín, neskôr proteínové vlákna, ktoré udržujú pevnú pleť.

Alkohol

O jeho neduživých vlastnostiach už kolujú chýry. Okrem humpľovania vnútorných orgánov nie je priaznivý ani k tvári. Alkohol spôsobuje zápaly na koži, akné, dermatitídu, stratu sviežosti v tvári a vrásky. Dôvodom sú toxické látky, ktoré vznikajú pri jeho likvidácii a s ktorými sa telo musí vyrovnávať. Alkohol vo vnútornom prostredí rozhodne nie je dezinfekciou, ale práve naopak, základom zápalových procesov.

Červené mäso

Obzvlášť bravčové, ktoré má v sebe mnoho tuku. Jeho konzumácia do tela vpravuje voľné radikály. Dermatologička Ariel Ostad hovorí, že práve tie sú zodpovedné za zlý zjav pokožky. Berú totiž chýbajúce elektróny zo zdravých buniek a tie chradnú. Do veľkej miery ovplyvňujú schopnosť pokožky tvoriť kolagén a preto vyzerá staršie a chorľavo.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Páči sa Vám tento článok? Prosíme, podporte kvalitnú žurnalistiku.

Cieľom denníka Pravda a jeho internetovej verzie je prinášať Vám každý deň aktuálne spravodajstvo. Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť Poslať SMS Predplatiť denník
#mäso #alkohol #sladkosti #stravovacie návyky #cukor #soľ
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Zvýšte pozornosť pri varení, spotreba údenín a mastných jedál rastie.
Konečne sa rozhodnete...

+ Teplotné rozdiely vám budú spôsobovať nepríjemnosti, pozor na klimatizáciu.
Nevzdávajte sa svojich snov,...