Zasa potrebuje nové oblečenie! Ako nakupovať pre deti?

Ako často kupovať nové topánky a prečo je dobré deťom vrstviť oblečenie?

04.11.2016 07:00
deti, nakupovanie, obchod Foto:
Ako nakupovať oblečenie pre deti?
debata

Pri kúpe spodnej bielizne si dávajte pozor najmä na materiály a farby. Deťom sa síce rozžiaria oči pri farebných slipoch s potlačou ich obľúbených filmových postavičiek, ale mnoho detí práve farby na textíliách dráždia. Zvoľte biobavlnu alebo kombináciu vlny a hodvábu. Ak už dieťa má problémy s podráždením pokožky, obliekajte ho do bielej spodnej bielizne.

Topánky pre deti sú veľmi dôležité pre zdravý rast nohy. Keď sa dieťa naučí chodiť, topánka by mala byť pevná, ideálne členková, v ktorej noha pevne drží. Obuv musí mať nízku, polcentimetrovú podrážku, klenbu a uzavretú pätu. Deťom do troch rokov sa odporúča kupovať topánky každé 3 mesiace, pretože noha rastie veĺmi rýchlo. Kupovať topánky z druhej ruky sa pri deťoch nedoporučuje.

Svetríky, košele, nohavice či bundičky od výmyslu sveta! V obchodoch je toĺko detského oblečenia, že vybrať si nie je problém. Pri kúpe treba dbať na správnu veĺkosť. Platiť za množstvo vecí rovnakej veľkosti je zbytočné, pretože deti rýchlo rastú. Na vašej ratolesti vyskúšajte jednu vec a podĺa nej potom pár mesiacov kupujte ostatné, keďže nakupovanie oblečenia deti práve neobľubujú. Radšej kúpte veci o čosi väčšie, ktoré vydržia dlhší čas.

Ak ste rodič viete, že deti ešte nemajú dokonale vyvinutú termoreguláciu. Počas zimy musia mať v teple najmä hlavu a nohy, ostatné oblečenie vrstvite, aby sa detské telo neprehrialo. Ľahko si jedno tričko vyzlečú, keď im bude teplo. Zaužívaným pravidlom je, že dieťa má mať na sebe o jednu vrstvu oblečenia viac ako dospelý človek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nákup #deti #oblečenie #veľkosť

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...