Popraskané pery z chladného počasia? Ako sa s tým dá zabojovať?

Chladné počasie sa podpisuje na našom vzhľade každý rok. Oveľa častejšie sú v zimnom období aj problémy s popraskanými a vysušenými perami.

03.11.2016 13:00
O pery sa musíte počas jesene patrične starať. Foto:
O pery sa musíte počas jesene a zimy patrične starať.
debata

Problém je, samozrejme, v počasí. Pôsobenie chladu a vetra či vlhkosti, ktorá sa nachádza vonku v kontraste s vykúrenými miestnosťami bytov alebo kancelárií nerobí pokožke pier dobre. Koža sa olupuje, tvoria sa šupinky, či niekedy dokonca chrastičky. Nepomáha, ak si navyše ešte do pier hryzieme alebo o ne otierame zubami, aby sme zlikvidovali nepohodlné šupinky.

Ak sa podobnému chcete vyhnúť, mali by ste si uvedomiť, že pery si zaslúžia zvýšenú pozornosť práve v tomto období. Reč nie je len o vhodnom balzame alebo ochrannom kréme.

Pravidelne by ste mali pery zbavovať odumretej pokožky – ideálne jemným pílingom. Niekedy pomôžu len obyčajná mäkká kefka, ktorou si krúživými pohybmi prechádzate po perách. Následne by ste mali pery vyživiť. Je dobré poskytnúť im popri kozmetických výdobytkoch aj domáce masky. Osvedčeným prostriedkom na pomoc perám je med, ale aj kokosový olej (tuk ešte lepší). Ošetriť ich môžete aj bambuckým maslom. Pokojne pery natrite hrubou vrstvou každý večer pred spánkom. Hoci sa časť mastnoty pretlačí aj do vankúša, ústa tiež budú vyživené.

Počas dňa je potom dobré aplikovať na ne ochranný balzam. Mnoho odporcov týchto prípravkov tvrdí, že opakovaným používaním pery ešte viac poškodzujú a dodávajú im na senzitívnosti. Nebudeme protirečiť – na trhu sú však aj osvedčené klasické prípravky bez konzervantov či chemických prídavných látok, ktoré perám prospejú. Vyhľadajte si ich pomocou internetových diskusných fór, alebo na špecializovaných „beauty“ blogoch, kde sa často dozviete skúsenosti žien z celého sveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #zima #chlad #pery

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...