Ohňostroj lesku, ázijská dráma i osudové ženy! Mikloško má novú kolekciu

Priestory podzemnej garáže jedného z bratislavských hotelov sa minulý týždeň stali miestom pre prezentáciu novej kolekcie dizajnéra Fera Mikloška. Aká je jeho vízia módy na sezónu jeseň-zima 2016?

31.10.2016 09:36
debata (2)
Modelka v kreácii Miklosko Fashion Design -... Foto: Dominik Babušík
Modelka v kreácii Miklosko Fashion Design - kolekcia jeseň-zima 2016/2017. Modelka v kreácii Miklosko Fashion Design - kolekcia jeseň-zima 2016/2017.

Slovenský návrhár si dlhodobo drží líniu ženskej a elegantnej módy, ktorá sa opiera o strihy či inšpirácie z rôznych dekád. Na zatiaľ poslednej bratislavskej prehliadke bolo cítiť silnú inšpiráciu obdobím 50-tych a 60-tych rokov, objavili sa však aj prvky rokov 80-tych, ktoré dostali typickú mikloškovskú podobu.

Tóny hudby z filmu Alfreda Hitchcocka naznačili, že návrhár má rád osudové femme fatale, ženské hrdinky, ktoré sa neboja byť v centre pozornosti. Či už ako elegantné dámy v kombináciách širokých sukní s rolákmi a kabátmi s jemnou áčkovou líniou, alebo v mixe koktejlových šiat s neprehliadnu­teľnými farbenými kožušinami.

Modelka v kreácii Miklosko Fashion Design -...
Modelka v kreácii Miklosko Fashion Design -...
+21Modelka v kreácii Miklosko Fashion Design -...

Prvú časť kolekcie vystaval autor práve na týchto modeloch. Už tradične nechýbalo jeho kombinovanie dezénov a vzorov spoločne s netypickými farbami. Pieskové tóny spojil s lososovou a ružovou, červené tóny zase s výrazným odtieňom žltohnedej v lakovanej koži. Lurexový brokát alebo žakár či buklé kombinoval s lakovanou prírodnou kožou či kožušinami. Nechýbal jeho obľúbený lurex či tyl vyšívaný flitrami, ale aj šifón a tradičná bavlna. Trblietavé nite prestupovali jednotlivé dezény materiálov počas celej prezentácie.

„Fero je majster kombinovania. Spojí nespojiteľné, ale v jeho prípade to vždy vyjde na jednotku,“ komentovala napríklad štylistka Barbara Jagušák. Mikloškovu vernú priateľku a spolupracovníčku Zuzanu Kanisovú zase oslovuje ženskosť, s akou Mikloško pracuje. „Je to veľmi nositeľná, ženská kolekcia. Luxusná a lichotiaca ženám,“ uviedla Kanisová.

Zaujímavú pasáž vytvorila v prehliadke prostredná línia – niekoľko modelov s jasnou ázijskou inšpiráciou, v rámci ktorej využil Mikloško výšivku kvetu čínskej magnólie a modelky nechal vyjsť na mólo s čiernymi krátkymi parochňami. Tie vraj vznikli na popud spolupráce s kaderníkom Jánom Molnárom.

Modelka v kreácii Miklosko Fashion Design -... Foto: Dominik Babušík
Miklosko Fashion Design - kolekcia jeseň-zima 2016 Modelka v kreácii Miklosko Fashion Design - kolekcia jeseň-zima 2016.

Pre slovenské celebrity však určite bola najzaujímavejšia záverečná časť kolekcie, kde sa objavilo niekoľko neprehliadnuteľných spoločenských modelov. Šaty jednoduchého strihu s dĺžkou tesne po kolená vyšívaná flitrovanou kvetinovou výšivkou v kombinácii modrej s čiernou s platinovými odleskami vyzerali naozaj pôvabne.

Temná modrá farba ďalšej kreácie s trblietavými kvetinovými výšivkami na tylovom podklade zase odhaľovala dokonalé nohy missky Kristíny Činčurovej a niet pochýb, že tieto šaty, alebo ich variácie čoskoro uvidíme na niektorej z domácich modeliek či moderátoriek.

Miss Slovensko Kristína Činčurová s dizajnérom... Foto: Dominik Babušík
Miss Slovensko Kristína Činčurová s dizajnérom Ferom Mikloškom. Miss Slovensko Kristína Činčurová s dizajnérom Ferom Mikloškom.

Na prehliadku ich dorazilo požehnane a ich reakcie si môžete pozrieť aj vo videu vyššie v našej reportáži, ktorá vznikla priamo na prehliadke.

Zľava: Barbora Franeková, Soňa Skoncová, Zora...
Štylistka Barbara Jagušák.
+15Speváčka Beáta Dubasová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #modelka #trend #kolekcia #Miklosko Fashion Design #jeseň-zima 2016

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...