Chladné počasie si pýta pre pleť inú starostlivosť. S čím začať, dámy?

Chladnejšie počasie sa podpisuje na kvalite našej pokožky. Ak je suchá, podráždená a citlivá, treba tomu prispôsobiť starostlivosť.

13.10.2016 11:00
zima - chlad - pokožka Foto:
Pre krásnu pokožku by ste mali pravidelne prispôsobovať starostlivosť počasiu a ročným obdobiam.
debata

Jej základ sa odohráva už pri voľbe čistiaceho prípravku. Mnohé totiž pôsobia dráždivo a najmä na citlivej pleti počas studených mesiacov roka zanechávajú viac škody ako úžitku. Ako cituje magazín Vogue dermatologičku Jennifer Levineovú, ženy by mali v zime siahať po krémových zloženiach prípravkov a čistiť si pokožku čo najjemnejšie. "Toto je obdobie roka, keď žiadna z nás nechce, aby sa pokožka šúpala a aby sme sa zbavovali jej vrstiev. Ideálne sú prípravky s obsahom glycerínu, ktoré podporia udržanie prirodzenej hydratácie pokožky.

Pri umývaní a čistení pokožky je ideálne používať vlažnú vodu. Príliš studená alebo príliš horúca spôsobujú začervenanie a praskanie žiliek, pleť sa vysušuje. Veľmi opatrne treba v chladných mesiacoch narábať s pílingovými prípravkami.

zväčšiť Odličovanie by v zime malo byť jemné. A krémové! Foto: archív značiek, koláž: zg
Odličovanie by v zime malo byť jemné. A krémové! Odličovanie by v zime malo byť jemné. A krémové!

Zaujímavý je poznatok, o ktorý sa s módnym magazínom podelila americká odborníčka – napriek tvrdeniam, že ženy by si mali čistiť pleť ráno aj večer, ona tvrdí, že v zime platia iné pravidlá. Rozumnejšie je vraj umývať si nečistoty a mejkap až večer. Ráno stačí pokožku ovlažiť vodou. Platí to podľa nej čoraz viac s pribúdajúcim ve­kom.

Pričastým čistením pokožky môže totiž pleť tiež trpieť – najmä vysúšaním a stratou prirodzených tukov v nej. Naopak, prospeje jej aplikácia regeneračných a hydratačných masiek. S nimi môžete pracovať častejšie práve v zimnej časti roka – v lete sa ich používanie kvôli zvýšenému poteniu a masteniu pokožky zase redukuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #pleť #zima #chlad #citlivá

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...