Argánový olej pomôže pri striách aj zničených vlasoch

Čím je tento olej výnimočný okrem vysokého obsahu vitamínu E?

04.10.2016 17:00
vlasy, žena, starostlivosť Foto:
Argánový olej pomôže aj vlasom.
debata

Vďaka výraznému obsah vitamínu E je argánový olej obľúbenou súčasťou mnohých kozmetických prípravkov – od krémov až po šampóny na vlasy. Dostupný je však aj čistý. Prečo sa po ňom oplatí siahnuť?

Vďaka svojmu zloženiu dokáže výrazne napnúť pokožku tváre aj tela. Preto je obľúbeným pomocníkom v tehotenstve, kedy sa ním oplatí natierať kožu na brušku aj stehnách. Bez zábran ho môžete použiť namiesto denného krému, sám o sebe je totiž výborným bojovníkom proti vráskam, zároveň sčasti chráni kožu pred účinkami UV žiarenia. Pleti dodá nielen potrebnú hydratáciu, ale aj vitamíny také dôležité pre výživu ako A a E, zároveň aj pre regeneráciu buniek.

Ak arganový olej zmiešate s rozmarínovým, máte skvelý prostriedok na masáž celého tela, ktorý napomáha uvoľneniu chrbtice.

Aj vlasy sa poďakujú, ak im doprajte pravidelnú starostlivosť týmto olejom. Dodá im výnimočný lesk, ktorý je charakteristický pre zdravé vlasy. Olej nanášajte od korienkov smerom ku končekom.

Je vhodný aj na ošetrenie nechtov, pravidelným potieraním kože okolo nich sa celkovo zlepší problém s lámavosťou či častými zádermi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #olej #argánový olej

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...