Očné okolie bez vrások? Musíte starostlivo odličovať, dámy!

Večierkov a príležitostí na trošku fintenia sa pribúda. Možno aj vy patríte medzi dámy, ktoré s obľubou používajú dymové líčenie. Je dramatické, patrične pompézne a na večerné akcie ako stvorené.

29.09.2016 07:00
žena, odličovanie, tvár, kozmetika Foto:
Oči by ste mali odličovať veľmi jemne.
debata

Pri takomto zdobení očí sa však určite nešetrí prípravkami a oči dostanú poriadne zabrať. Presnejšie pokožka viečok a očného okolia. To je veľmi citlivé a náchylné na tvorbu vrások a mali by sme dbať na to, aby sme ho ošetrovali vhodnými spôsobmi a oči vždy dostatočne odlíčili.

Neplatí to pritom len pre spomenuté večierkové líčenia. Aj bežnú riasenku používanú na deň či telové tiene, ktorými si prizdobíte viečka do práce, by ste mali vždy dôkladne odlíčiť.

„Na oči pri odličovaní netlačte a nijako ich nepretierajte. Najlepšie je naniesť odličovač na tampón, priložiť na zavreté oko a nechať chvíľu pôsobiť. Potom líčidlá opatrne a jemne zotrite,“ radí Danka Lukáčová, odborná konzultantka značky Nivea.

Na odličovanie očí sú vhodné jemné a menšie vatové tampóny. Nechať chvíľku pôsobiť odličovač na viečku je dobré na to, aby sa prípravky uvoľnili. Stierať ich je vhodné jemnými kruhovými ťahmi od vonkajšieho k vnútornému kútiku oka, odkiaľ sa potom vyplavujú všetky nečistoty, ktoré sa do oka dostali. Riasy sa odličujú smerom od korienkov ku končekom. Oči by ste mali odličovať, kým nebude tampónik čistý.

Po dôkladnom odlíčení je vhodné aplikovať ošetrujúce, regeneračné a protivráskové očné prípravky.

Očný krém Bio-Performance Lift Dynamic
Riasenka Respectissime Multi-Dimensions od La...
Upokojujúca micelárna voda Nivea

Vyskúšajte to napríklad takto:

Upokojujúca micelárna voda Nivea dôkladne odlíči tekutú očnú linku, riasenku či odolné očné tiene. Oči nedráždi a nespôsobuje pocit pálenia.
Odporúčaná cena: 7,80 eura

Ak máte citlivé oči, mali by ste používať aj líčidlá vhodné pre ne. Riasenka Respectissime Multi-Dimensions od La Roche Posay dodáva riasam hustotu a objem, ale je zároveň veľmi citlivá k pokožke očí a očného okolia.
Info o cene v predaji

Očný krém Bio-Performance Lift Dynamic obsahuje komplex, ktorý podporuje tvorbu kyseliny hylaurónovej v pokožke a zachováva hydratáciu. Očné partie sú vitálnejšie, vypnutejšie a žiarivejšie.
Odporúčaná cena: 78 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #líčenie #oči #očné okolie #ako na to #odličovanie

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...