Vlasy hotové za pár minút? Odpoveď sa volá pena!

Aj pre vás je úprava vlasov najdlhšou časťou vášho každodenného ranného rituálu krásy pred odchodom do práce? Áno, pravdou je, že ošetrenie a styling dajú zabrať.

22.09.2016 15:00
Ošetrujúca či stylingová pena dokáže s vlasmi... Foto:
Ošetrujúca či stylingová pena dokáže s vlasmi zázraky.
debata

Mnoho žien totiž popri dennom umývaní svojej hrivy absolvujú následne sušenie, nanášanie ošetrujúcich prípravkov, stylingových produktov a následne úpravu. Tak sa dokáže čas strávený pri vlasoch vyšplhať k niekoľkým desiatkam minút.

Odpoveďou aj podľa mnohých známych odborníkov je však v súčasnosti stylingová tužiaca pena. Nejde o žiadnu prevratnú novinku – veď penové tužidlá sú na trhu už nejaký ten piatok. Ale za posledné roky sa firmy posunuli ďalej a svoje produkty doslova „vytúnovali“ pre ideálnu potrebu užívateliek.

Jeden prípravok na všetko?

Ako píše server TheFashionSpot.com, dnešné stylingové peny dokážu nahradiť celé priehrštie prípravkov. Od ošetrujúcich sér, ktoré sa nezmývajú, cez ochranu proti teplu až po vyhladzovacie emulzie či prípravky na lepší lesk. Dôležité je vybrať si prípravok, ktorý sadne vášmu typu vlasov. Poradiť sa môžete s odborníkom a tiež konzultovať, aký prípravok by videl pre vás ako najvhodnejší.

Samozrejme, odborníci majú občas tendenciu odporúčať vyššie rady a špecializované produkty, ktoré sa predávajú len vo vybraných kaderníctvach – zlákať vás môžu, no nemusia. Stylingové a ošetrujúce peny na vlasy totiž môžete testovať aj pri masových značkách, ktoré sú dostupné už za niekoľko eur.

Lepidlá a helmy už nefrčia

Základným kritériom by mala byť špecifikácia na typ vlasov či stylingu, ktorý chcete docieliť. Nezabúdajte však ani na zloženie, prípadne vôňu alebo konzistenciu prípravku. Ideálne sú tie, ktoré nefungujú ako lepidlo či naopak zafixujú na hlave helmu.

Najnovšie vlasové trendy hovoria jasnou rečou – vlasy by mali pôsobiť čo najprirodzenejšie, no zároveň ošetrene a pompézne. Lesk, hladký povrch vlasu, opticky hustejší porast či jemné vlny – to všetko môžete dosiahnuť už za pár minút a len s jedným prípravkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #styling #ošetrenie #pena #končeky

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...