Luxus a zdobnosť vládnu jeseni: Máme pre vás inšpiráciu (aj za pár eur)!

Jesenná móda bola vždy o väčšej intenzite, akejsi sýtosti, bola zdobenejšia a opulentnejšia. A tohtoročné trendy hovoria jasne - treba staviť na "drámu"!

20.09.2016 09:00
debata
Pompézne kombinácie a zdobné detaily v jesennej... Foto: archív značky
Pompézne kombinácie a zdobné detaily v jesennej móde - na snímke look z kolekcie Pinko. Pompézne kombinácie a zdobné detaily v jesennej móde - na snímke look z kolekcie Pinko.

Jedným z horúcich trendov aktuálnej sezóny sa stala opulentná zdobnosť a luxus, ktorý sa prejavuje vo vzoroch, zdobných detailoch či štruktúrach. Často sa píše o tom, že ide o akúsi variáciu na baroko. Pravdou však je, že zlatisté výšivky, brokátové dezény a potlače v nich prinášajú závan všemožných dekoratívnych období, ktoré už ľudstvo zažilo – nechýba v nich art-deco alebo secesia či anglikánsky romantizmus.

Baroková inšpirácia sa objavuje v móde na...
Dámska spoločenská sukňa s výrazným grafickým...
+9Členkové čižmy s baraovkou potlačou - predáva...

Čo to znamená pre šatník bežnej ženy? Nebojte sa, nikto vás nenavlečie do sukní s masívnymi konštrukciami, ani nezviaže v korzete. Vyberať môžete z komfortných blúzok s príťažlivými vzormi, alebo štruktúrami, v ktorých sa mixuje šifón, hodváb, zmesové materiály, syntetická čipka či lurex. Nohavice sú zase široké a sukne s reliéfnym vzorom kvetín či abstraktného zvieracieho motívu.

Baroko sa objavuje aj v doplnkoch ako sú kabelky a topánky – práve s nimi môžete vyšperkovať aj minimalistickejší look. A ak sa nebojíte, stavte na výrazný prvok ako je sako, predĺžený kabát či bunda – opulencii sa medze nekladú. Máme pre vás inšpiráciu.

zväčšiť Baroková inšpirácia v šatníku. Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Baroková inšpirácia v šatníku. Baroková inšpirácia v šatníku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #móda #trend #Baroko #pôvab #detail #jeseň 2016 #zdobnosť

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...