Hurá do sprchy! Pozor na teplotu vody aj na uterák

Peeling telu pomôže a pri umývaní vlasov myslite aj na pokožku hlavy.

20.09.2016 15:00
sprcha Foto:
Dlhá a príliš horúca sprcha nerobí pleti dobre.
debata (1)

Experti radia sprchovať sa raz denne. Kto má citlivú pokožku, mal by vymeniť mydlo za jemnú emulziu. Ak vás trápi ekzém, je potrebé pokožku tela 5 minút po sprchovaní natrieť. Kožu pritom jemne vysušte, nedrhnite, uterák na ňu len prikladajte.

Každý člen domácnosti má mať vlastný uterák. Neprichádza tak k prenosu baktérií z jedného člena na druhého. Dbajte na odvetranie v kúpeľni, inak sa na vlhkých uterákok hromadia baktérie. Vysušte ich, ideálne mimo kúpeľne.

Myslite na to, aby nebola voda priveľmi horúca. Tá potom extrémne kožu vysušuje, pretože ju drasticky zbavuje mastnej ochrannej vrstvy. Tá je pokožke prirodzená a chráni ju nielen rped vysúšaním,a le aj pred podráždením.

Nazabúdajte na vlasovú pokožku. Ak ste pod sprchou, nestačí šampónom umyť len vlasy, pokožka hlavy si takisto pýta očistu aj jemnú masáž. Je nielen relaxačná, ale zvabuje aj nečistôt usadených vo vlasoch a na koži.

Staré bunky kože sa odlupujú samé od seba. Z času na čas však nezaškodí použiť telový peeling, ktorý ju odumretých buniek zbaví. Navyše, ak vás trápia vyrážky na ramenách či dekolte, peeling pomôže pokožku očistiť a tým pádom aj zanesené póry. Pri pravidelnom používaní peelingu potom môže vyzerať o čosi zdravšie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #sprcha #baktérie

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...