Olivový olej. Na krásu, zdravie aj psychiku. Neuveriteľné, čo dokáže!

Pozitívne vlastnosti olivového oleja rozhodne nevyčerpáva studená kuchyňa.

15.09.2016 14:00
olivový olej Foto:
Olivový olej je bežne dostupný, no nie každý ho používa.
debata

Je dobrý na srdce, cievy, bojuje proti rakovine, ale má množstvo ďalších predností, pre ktoré ho budú s radosťou používať najmä ženy.

Lepší spánok

Olivový olej pomáha telu svojimi protizápalovými účinkami a priaznivo pôsobí na sliznice. Preto ak pociťujete napríklad počas noci vyschnuté hrdlo, jeho pálenie a kazí vám to spánok, skúste prehltnúť malú lyžičku olivového oleja. Spať pokojne budete celú noc a ráno sa zobudíte bez hrdla v ohni.

Proti osteoporóze

Najnovšie vedecké štúdie prinášajú zistenia, že olej pôsobí pozitívne nielen na mäkké tkanivá. Hoci sa nikdy nestane zárukou toho, že nedostanete osteoporózu, minimálne k tomu prispieva. Predstavuje veľmi nenáročnú preventívnu metódu. Kostiam olivový olej rozhodne nepomôže, skôr im pridá na pevnosti.

Nielen srdce, ale aj tvár

Zdravšie srdce a čistejšie cievy sú asi najznámejšie výsledky konzumácie olivového oleja. Mladé srdce však môže sprevádzať aj omnoho mladší zjav. Zabudnite na kozmetické procedúry. Vyhladenie vrások pod očami prichádza už po niekoľkých dňoch jemného vklepávania olivového oleja do tejto oblasti. Jeho pôsobisko môžete pokojne rozšíriť aj na celú tvár, ktorú regeneruje, robí vláčnou a zlepšuje pružnosť pokožky. Olivový olej okrem toho môžete použiť na akékoľvek miesto na tele, kde trpíte suchou pokožkou. Pravidelná masáž miesta olivovým olejom prináša trvalé zlepšenie.

Krajšie vlasy

Vlasové kúry na báze olivového oleja sú nesmierne účinné proti rozstrapkaným končekom a suchým vlasom. Hľadáte recept? Stačí skutočne len čistý, panenský a najlepšie mierne nahriaty olej. Je to najspoľahlivejšia a často aj najmenej finančne nákladná cesta k pekným vlasom.

Psychicky v pohode…

Olivový olej ako antidepresívum? Prečo nie? Podľa španielskych výskumníkov z University of Navarra and Las Palmas de Gran Canaria má olivový olej výnimočne dobrú schopnosť chrániť nás od psychických problémov. Kľúčom majú byť polynenasýtené tuky, ktoré sa nachádzajú v rybách a práve v olivovom oleji. Vďaka nim sa znižuje výskyt depresie. Možno aj preto sú prímorské národy, kde je olivový olej neustále na stole, omnoho veselšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #spánok #srdce #pleť #osteoporóza #olivový olej

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...