Čajovníkový olej pomôže nielen pri problémoch s akné

Pre výrazné dezinfekčné a antiseptické účinky je účinný aj v boji s lupinami či plesňami.

16.09.2016 14:30
akne2 Foto:
Trápi vás akné?
debata

Ak vás trápi zapálená vyrážka na tvár, stačí malé množstvo čajovníkového olejčeka. Potrite ním zapálené miesto, čím uľahčíte jeho hojenie na tvári či kdekoľvek na tele. Čajovníkový olej má totiž výrazné protizápalové a antibakteriálne účinky.

Je účinný aj pri boji s lupinami vo vlasoch či pri vypadávaní vlasov. Samozrejme, nie kažá strata vlasov sa dá týmto spôsobom obmedziť, ale za vyskúšanie nič nedáte. Olej má aj dezinfekčný účinok, zbavuje pokožku hlavy prebytočného mazu a tým pádom ozdravuje korienky vlasov aj pokožku hlavy. Výťažky z čajovníka obsahujú aj šampóny, ktoré sú vhodné práve na extrémne suchú pokožku trpiacu lupinami.

Zápach z úst nie je ničím príjemný. Ak si kvapnete pár kvapiek na zubnú pastu a vydrhnete si ňou zuby a ústnu dutinu, zápach nebude taký výrazný. Bio obchody už ponúkajú aj zubné pasty s obsahom čajovníkového o­leja.

Olej pôsobí aj proti hubám, vďaka svojim dezinfekčným účinkom, takže je vhodný aj na ošetrenie plesní. Či už budete nanášať olej na vatovom tampóne na postihnuté miesta alebo siahnete po inom prípravku s vysokým obsahom čajovníka, nešliapnete vedľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plesne #pleť #olej #čajomník

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...