Tri kroky, ktoré si vaša pleť po prázdninách zaslúži

Leto je síce jedno z najobľúbenejších období roka, ale jeho pamäťové stopy si dokáže naša pokožka pamätať roky.

06.09.2016 07:00
krása, pleť, vlasy Foto:
Po lete by ste mali pokožke dopriať extra starostlivosť.
debata

Aj s pravidelným používaním opaľovacích krémov a kozmetiky s ochranným faktorom sa nevyhneme tomu, aby bolo koža občas podráždená, vysušená či začervenaná. Po návrate z dovolenky a s príchodom menej horúcich dní by ste teda mali myslieť aj na patričnú regeneráciu a „rekonštrukciu“.

Sérum Clinique Even Better Clinical Dark Spot...
Dior Instant Gentle Exfoliant
Nočná starostlivosť v kapsuliach Esteé Lauder...

Začervenanie

Slnko v kombinácii s vodou, či už morskou alebo chlórovanou, pokožku dráždia. Aj ochranné krémy môžu občas pridať svoj podiel práce – najmä, ak pokožku pravidelne nečistíme a neošetrujeme. Koža je citlivejšia a môže byť podráždená. Ideálne je ošetriť ju hydratačným a upokojujúcim prípravkom. Nielen počas dňa, ale aj v noci, keď môžu účinné látky ešte intenzívnejšie prenikať do pokožky. V ponuke sú rozličné formy prípravkov – intenzívne hustejšie krémy, ľahšie emulzie či drobné ampulky s presne nadávkovaným množstvom ošetrujúceho prípravku.

Náš tip: Nočná starostlivosť v kapsuliach Esteé Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampules pomáha pokožke upokojiť sa, vyživí ju a zjemní, posilňuje tiež prirodzenú ochrannú bariéru kože.

Suchá koža

Vystavovanie sa slnku spôsobuje, že koža sa vysušuje. Dôležité je aj počas leta ošetrovať pravidelne pokožku tváre pílingom. S príchodom jesene je potom nutné tento proces opakovať v intenzívnejšej frekvencii zhruba mesiac. Dbajte však na to, aby ste vyberali jemnejšie a nie príliš dráždivé prípravky. Kvalitný píling zabezpečí rozjasnenie pokožky a tiež sviežejší vzhľad.

Náš tip: Exfoliačná emulzia Dior Instant Gentle Exfoliant s výťažkom z ľalie jemne odstraňuje odumreté bunky a aktivuje bunkovú obnovu v hornej vrstve kože. Pleti dodáva jas a vitalitu.

Tmavé fľaky

Slnko vytvára na koži tmavé fľaky aj v prípade, ak ju chránite. Akurát sú menšie alebo menej výrazné. Ideálne je preto kožu chrániť a tiež korigovať s prípravkami, ktoré vyrovnávajú tón pleti a zároveň preventívne bojujú proti ich tvorbe.

Náš tip: Prípravok Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector and Optimizer chráni pokožku pred tvorbou tmavých fľakov a škvŕn zo slnka. Zároveň pomáha zjednocovať tón pokožky a rozjasňovať ju.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #prázdniny #pokožka #začervenanie #ošetrenie #tmavé fľaky

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....