Mastnejšie čelo, líca ako šmirgeľ - čo nám hovorí pleť?

Najväčší orgán tela? Je to práve naša pleť, akési ochranné puzdro, ktoré samozrejme tiež rozpráva nielen o svojom zdraví, ale aj všeobecne.

16.09.2016 09:30
kozmetika, make up, žena, zrkadlo, oko, pleť,... Foto:
Je možné aj to, že to s čistením skrátka preháňate.
debata

Tu sú príznaky, ktoré sa môžu na našej pokožke objaviť – a rady, čo s tým.

Suchá pleť okolo očí

Dehydratácia sa rýchlo prejaví vráskami okolo očí. Pokožka je na týchto miestach suchá a pôsobí zostarnuto, keď dostatočne nepijeme. Prvá pomoc: Piť viac vody, aspoň dva, ale ešte lepšie tri litre vody počas dňa. Efekt si všimneme okamžite. Pleť okolo očí bude menej suchá a zvráskavená a znova trochu „vyžehlená“.

Čelo je mastnejšie ako zvyčajne

Máte mastnú alebo zmiešanú pleť? Potom viete, že vaše čelo, nos a brada sa lesknú viac ako ostatným ľuďom. Ak je však vaše čelo mastnejšie ako zvyčajne, potom je to môže byť znakom toho, že ste to s čistením prepískli. Pretože kto prirodzenú mastnotu z pokožky intenzívne vymýva, získa na niektorých miestach suché šupiny – na čele sa však produkcia mazu poriadne zvýši. Čistite si svoju tvár skôr len vo večerných hodinách, a to s jemným čistiacim gélom či mliekom.

Vyrážky okolo úst

Cítite sa odrazu ako tínedžerka? Okolo ús a brady sa vám náhle vyskytli komedóny a vyrážky – ako v puberte. Jedným z dôvodov môže byť trávenie. Mali ste v ostatnom čase problémy so stolicou? Bolesti brucha? Ak nie, do úvahy prichádza aj kontakt pokožky s vašimi prstami a následný prenos baktérií. Brade radšej dajte pokoj, zbavte sa zlozvyku siahať si prstami na tvár.

Suchá, drsná pokožka na lícach

Keď pokožka na lícach pripomína šmirgľovací papier, pravdepodobne bude na vine znečistené ovzdušie. Predovšetkým mestský vzduch sa „postará“ o to, aby bola pokožka na lícach drsná. V snahe ochrániť tvár pred smogom, sa spoľahnite na antioxidačné sérum. Aplikovať ho treba pod opaľovací krém a tvár večer dôkladne vyčistiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dehydratácia #stolica #vrásky #vyrážky #baktérie #MAZ #suchá pleť #čelo

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...