Opálená čo najdlhšie? Takto si zakonzervujete svoj bronz!

Získať hnedú pokožku nikdy nie je hračka. Zvyčajne, žiaľ, platí rovnica: Čím dlhšie sme sa o bronz snažili, tým rýchlejšie tá potvora vybledne.

30.08.2016 14:30
opaľovanie - bronz - opálená pokožka Foto:
Po každom kúpeli nezabudnite natrieť kožu hydratačným mliekom.
debata (1)

Tu sú užitočné tipy, ako si udržať peknú hnedú pokožku čo najdlhšie. Aj keď leto už bude fuč.

Príprava na opálenie

Nepodceňujte ju. Pred dovolenkou treba pokožku na opálenie pripraviť, aby sa opálila ľahko a rýchlo. Používajte trikrát týždenne jemný sprchovací peeling alebo masážnu rukavicu. Pokožka vďaka tomuto triku bude jemná na dotyk a pripraví sa na opálenie.

Krémujte sa poctivo

Ak ste už opálená, nezabudnite sa poctivo krémovať. Suchá pokožka sa šúpe a a horné vrstvy buniek sa obnovujú – a tým pádom sa rýchlejšie vytráca dovolenkové opálenie. Aby mala pokožka dosť vlhkosti, spoľahnite sa na produkty s aloe vera, močovinou alebo glycerolom. Vitamín E chráni proti poškodeniam kože, takže opálenie vďaka nemu vydrží dlhšie.

Ochrana kože

Vrátili ste sa z dovolenky? Potom sa určite vyhnite bazénu, pretože chlór vysušuje pokožku dvakrát tak rýchlo. Radšej namiesto toho skočte do prírodného jazera – opálenie sa vám poďakuje. Mimochodom, narúšajú a dráždia ho tiež tonery s obsahom alkoholu, deodoranty alebo parfumy. Pri odličovaní používajte v lete jemné produkty.

Dlhá sprcha, dlhý kúpeľ

Ide o mylnú predstavu, že pleť pri sprchovaní alebo kúpaní absorbuje vlhkosť. Opak je pravdou. Dlhé sprchovanie alebo vaňa plná vody pokožku zaťažujú. Krátka sprcha pod vlažnou vodou konzervuje váš bronz zodpovednejšie. Spoľahnite sa na produkty pre citlivú pokožku s hydratačnými vlastnosťami.

Najedzte sa bronzového

Strava bohatá na vitamíny udržiava opálenie zvnútra. Citrusy, ananás, čerstvé šaláty a zelenina dodávajú pokožke presne to, čo potrebuje. Karotén v mrkve, mango, marhule, špenát, brokolica a paradajky, ako aj meď v rybách, oriešky a kakao stimulujú tvorbu pigmentu, čím pokožka získava zdravý hnedý nádych. Zriecť sa treba alkoholu a nikotínu – spôsobujú pravý opak!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #parfum #opálenie #hydratácia #chlór #aloe vera #karotén

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...