Ešte nemáte urobený zadok? Plastickí chirurgovia majú plné ruky práce

V niektorých krajinách je veľký zadok taký žiaduci, že vďaka túžbe po ňom prekvitá celé priemyselné odvetvie.

24.08.2016 09:30
Raper Kanye West bozkáva svoju manželku Kim... Foto: ,
Raper Kanye West a jeho manželka s obdivovaným zadkom, Kim Kardashian.
debata

„V niektorých spoločenských kruhoch je to ako: Ty si si ešte nenechala urobiť zadok? opisuje plastický chirurg Stanley Okoř, ktorý pracuje v americkej Atlante a nigérijskom Lagose. Do Nigérie jazdí každé dva mesiace a v čase, ktorý tam strávi, vykoná týždenne štyri až šesť operatívnych zväčšení zadku. "Niekedy som na sále do jednej do rána. Je to vyčerpávajúce,“ hovorí. Najväčším zdrojom zvýšenia záujmu o tento druh operácie sú podľa jeho názoru sociálne médiá. „Ide o kombináciu zvýšenej popularity Kim Kardashianovej, spoločne s rastúcou popularitou sociálnych médií,“ súhlasí plastický chirurg Matthew Schulman, ktorého citoval server CNN.

„Ľudí ženie tlak na to, aby sme vyzerali dobre,“ dodáva Okoř. V Nigérii sa o túžbu po dokonalom zadku stará filmový priemysel, ktorý je označovaný ako Nollywood. Rastúca stredná trieda podstatne prispela k zvýšenému záujmu o plastické operácie. Svoju úlohu zohrala aj dostupnosť inteligentných telefónov a prístup k sociálnym médiám. Počet certifikovaných plastických chirurgov v Nigérii stúpol za posledných päť rokov na približne 100, hovorí nigérijský chirurg a generálny tajomník nigérijského zväzu plastických a estetických chirurgov doktor Ojochide Ebune. „Prosperita pacientov začína stúpať. Počas nasledujúcich rokov sa plastická chirurgia stane bežnou súčasťou života v Nigérii i ďalších častiach Afriky,“ dodáva.

Pre tých, čo si operáciu nemôžu dovoliť, existujú lacnejšie alternatívy v podobe tabletiek a krémov. Doktor Okoř však nabáda k obozretnosti, pretože ich obsah môže byť nejasný a účinky nepreukázané. Koniec koncov opatrnosť je potrebná aj pri výbere správneho chirurga pre zákrok vykonávaný v citlivej oblasti zadku.

debata chyba
Viac na túto tému: #zadok #chirurg #plastická operácia

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...