Päť potravín pre jasnejšiu a mladšiu pokožku. Poznáte tie zázraky?

Dávno sa hovorí o tom, že vďaka správnym potravinám dokážeme výrazne pomôcť kondícii našej pleti. Pevnosť, jemnejšie vrásky, žiarivý a zdravý vzhľad. Ktoré potraviny k nim pomôžu?

19.08.2016 07:00
čučoriedky, koktejl, smoothie Foto:
Čučoriedky a iné bobuľové ovocie pôsobia na pleť blahodárne.
debata

Mandle a mandľové mlieko

Prvé môžete pridať do raňajkovej ovsenej kaše, z druhého si spraviť smoothie. Omega-3 mastné kyseliny pôsobia blahodárne na pleť, chránia pokožku pred vyrážkami alebo zhoršením kvality. Udržiavajú ju pevnejšiu, elastickejšiu a jasnejšiu.

Čučoriedky (a iné bobuľové plody)

Bohaté na antioxidanty sa osvedčili podľa vedcov už dávno. Aj preto sa výťažky z nich často objavujú v rozličných kozmetických výrobkoch. Ešte lepšie sú však čerstvé, chutné a prírodné. Jedzte bobuľové ovocie pravidelne a vďaka vysokému obsahu vitamínov (najmä C) a tiež antioxidantov bude vaša pokožka mladšia a jasnejšia.

Kokosová voda

Obľúbený nápoj celebrít už svoje účinky preukázal na tvári mnohých z nich. Kokosová voda má výnimočné hydratačné účinky a jej popíjanie pomáha nielen pokožke, ale aj tráveniu, svalom či mentálnej pohode.

Tmavá čokoláda

Vďaka vysokému obsahu flavonoidov patrí medzi potraviny, ktoré dokážu redukovať vrásky alebo chrániť pokožku pred UV žiarením. Pozor však na druh čokolády – mliečna, s vysokým obsahom cukru vám a vašej pokožke veru nepomôže.

Jablko

Sezóna jabĺk sa blíži a vy ju môžete využiť naplno. Nabité vitamínom C, ale aj vlákninou a ďalšími vitamínmi pomáhajú pokožke k ozdravným mechanizmom a bunkovej výmene, ktorá podporuje tvorbu kolagénu. Výsledkom je pevnejšia pokožka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #krása #zdravie #pokožka #pevnosť #jas

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...