Chráňte v lete vlasy pred chlórom, soľou a slnkom

Nielen pokožka, ale aj vlasy potrebujú v lete špeciálnu starostlivosť.

26.07.2016 15:00
leto, letná dovolenka, more, slnko, pláž,... Foto:
Vlasom ubližujete, ak ich pred slnkom nechránite.
debata

Všetci milujeme dovolenku na pláži. Čo však už rozhodne nemilujeme, sú rozhodne naše vyblednuté a vysušené rozstrapatené chumáče vlasov, ktoré sa nedajú rozčesať. A pritom existujú jednoduché triky a špeciálne prípravky, ktoré vlasy ochránia.

Slnko

Dokáže ublížiť nielen pokožke, ale aj vlasom. Napriek tomu mnohí denne vystavujú vlasy slnku, a to bez ochrany. Kaderníci tvrdia, že za zničené vlasy môže práve nadmerne veľa slnka. Aby sme si vlasy na dovolenke chránili, je potrebné používať olej pre vlasy namáhané slnkom. Rozmotá zauzlené zničené vlasy a navyše ich hydratuje. Prípravky, ktoré v lete zvolíte, by mali obsahovať UVA a UVB filter, chrániť pred škodlivými slnečnými lúčmi. Intenzívne ošetrujúce oleje vystresované vlasy od slnka regenerujú.

Soľ a chlór

Najlepšie je bezprostredne po kúpaní v slanej alebo chlórovej vode zmyť vlasy pod sprchou. Večer nezabudnite použiť ošetrujúci šampón, aby sa pokožka hlavy a vlasy zregenerovali. Dodatočná starostlivosť poskytne vlasom potrebnú vláčnosť. Po plávaní v mori sa voda z vlasov odparí, avšak soľ ostáva a kryštalizuje na vlasoch a pokožke hlavy. Výsledkom sú vysušené vlasy, kryštály soli pôsobia ako lupiny a môžu posilniť UV žiarenie zo slnka.

Lesk farby

Vlasy by na dovolenke nemali byť vystavené priamemu slnečnému žiareniu. Používajte klobúk, šatku alebo šiltovku, alebo sa zdržiavajte v tieni. Okrem toho určite vsaďte na špeciálne prípravky na vlasy s ochranou proti UV žiareniu. Pre celý rok platí: Kto veľa fénuje a permanentne používa žehličku, poškodzuje povrch vlasu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #more #slnko #sprcha #olej #klobúk #soľ #chlór #pokožka hlavy

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...