Mladosť skrytá v jablku? Áno, granátový zázrak prekvapil aj vedcov

O benefitoch granátového jablka sa hovorí už dávno. Ale zdá sa, že predčilo všetky očakávania. Nové vedecké závery z neho robia skutočný zázrak mladosti.

13.07.2016 12:00
Granátové jablko skutočne aj podľa vedcov... Foto: ,
Granátové jablko skutočne aj podľa vedcov dokáže spomaliť starnutie.
debata (1)

Podľa tímu švajčiarskych vedcov, ktorí zverejnili štúdiu v magazíne Nature Medicine, dokážu granátové jablká udržať pevné a silné svaly aj napriek starnutiu. Testy prebehli na myšiach a momentálne by chceli otestovať výživový doplnok s výťažkami zázračného ovocia aj na ľuďoch. Základným problémom je, že objem látky, ktorá vzniká trávením pri konzumácii tohto ovocia, nie je dostatočný. Človek by musel vypiť štyri veľké poháre šťavy z granátových jabĺk, aby docielil účinky, aké sa preukázali pri laboratórnych pokusoch.

Vedecký tím však považuje za pozitívne, že tzv. urolithin A je prírodná látka a jej účinok je silný a merateľný. „Veríme, že náš výskum má, potenciál zvrátiť starnutie svalov,“ uviedol Patrick Aebischer z Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL).

Napriek tomu, že na podobný čarovný prútik proti starnutiu si ešte asi počkáme, konzumovaním granátových jabĺk určite nespravíme telu zlú službu. V jednom plode sa nachádza 6 mg vitamínu C, 0,55 mg vitamínu E, kyselina listová, selén, beta-karotén, meď a pyridoxín.

Elixírom mladosti je 100-percentný za studena lisovaný olej z týchto plodov. Na starnúcu pokožku pôsobí výrazným „anti-aging“ účinkom, pomáha vyhladzovať vrásky, podporuje tvorbu elastínu v pokožke. Po niekoľkých týždňoch pravidelného používania sa pleť krásne napne. Stačí, ak si do dlane nakvapkáte pár kvapiek takéhoto oleja a následne si ním 5 minút budete masírovať tvár, krk a dekolt. Masáže by ste mali pravidelne absolvovať aspoň jeden mesiac.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #granátové jablko #vedci #prípravok #mladosť

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...