Chlór v bazéne pokožku nepoteší. Starajte sa o ňu v lete viac

Osvieženie na kúpalisku je jedným zo spôsobov ako stráviť horúce letné popoludnia. Ale faktom je, že voda, ktorá je upravená pomocou chemikálií dáva našej pokožke poriadne zabrať.

11.07.2016 17:00
bazén Foto:
Voda v bazéne osvieži, ale aj vysušuje kožu.
debata

Chlór v bazénových nádržiach je síce prospešný z hľadiska toho, že sa vo vode prestriedajú desiatky návštevníkov, ale už menej sa zaň poďakuje vaša pokožka. Napriek tomu, že na (jemnejšiu) dávku chlóru je zvyknutá aj z domáceho vodovodu.

Voda v bazénoch predovšetkým kožu vysušuje. Dobré je, aby ste si telo opláchli vždy po odchode z bazéna. Zdroj vody v sprchách je zväčša menej zaťažený pridanými chemikáliami. Podobné platí aj pre vlasy. Chlór v nich totiž priťahuje slnečné lúče a ničí ich.

Po návrate z kúpaliska by ste určite mali absolvovať dôkladnú, ale jemnú sprchu. Vítané sú krémové mydlá, alebo olejové emulzie. Pokiaľ máte sklon k mastnejšej pokožke, voľte sprchovacie gély na čírej báze.

Osprchovanie by malo vzápatí nasledovať premastenie kože – čo sa vypláca aj v súvislosti s pôsobením slnka. Buď použite tzv. „after sun“ prípravok – teda mlieko či krém po opaľovaní. Alebo siahnite po svojom obľúbenom telovom mlieku. Vhodná je silnejšia vrstva. Na leto by ste však mali klasické mlieko zameniť za hydratačné.

Pri chlóre treba upozorniť ešte na jeden dôležitý fakt – nie je ideálny ani pre intímne partie. Najmä ženy sa častým kúpaním v bazénoch vystavujú zvýšenému riziku infekcií či ekzémov. Chlór v spojení s nezdravým prostredím, či kyselinou chlórnou a dusitanmi narúša prirodzené pH pošvy a môže tak znepríjemniť dovolenku, či relax pri vode. Ženy, ktoré majú opakované mykotické infekcie, by sa mali vyhýbať návštevám aquaparky a kryté bazény. Vo všeobecnosti však platí, že by sa v lete ženy mali starať o intímne partie ešte dôslednejšie.

Zmatňujúce tonikum Serozinc od La Roche Posay
Mlieko po opaľovaní Nubian
+1Mlieko po opaľovaní Nivea SOS

Naše tipy:

Umývací gél Lactacyd Pharma s antimykotickými vlasnosťami a mierne zásaditým pH je vyvinutý tak, aby prinášal úľavu pri kvasinkovej infekcii – svrbenie, pálenie a podráždenie intímnych partií. Obsahuje výťažok z nechtíka lekárskeho, ktorý je známy svojimi upokojujúcimi vlastnosťami a rumanček lekársky, známy svojimi protizápalovými vlastnosťami.

Mlieko po opaľovaní Nubian – ľahko roztierateľná emulzia príjemnej vône s obsahom D-Pantenolu a betaglukánu, ktoré podporujú regeneráciu pokožky, upokojujú podráždenú a slnkom opálenú pokožku, dodávajú jej potrebnú vlhkosť. Vhodné na každodenné používanie.

Mlieko po opaľovaní Nivea SOS upokojí začervenanú a slnkom podráždenú pokožku. Vďaka RednessCalming komplexu spálenej pokožke uľaví do pár minút. Zároveň kožu hydratuje pomocou aktívnej látky Hydra IQ. Pokožku regeneruje.

Na podráždenú, svrbiacu a inak citlivú pokožku je určené zmatňujúce tonikum Serozinc od La Roche Posay. Pokožku upokojí, hydratuje a odbúrava voľné radikály. Pôsobí antibakteriálne a uľavuje od pocitu pnutia a pálenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #prevencia #chémia #kúpalisko #pokožka #chlór #suchá

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...