Štyri pravidlá, ako sa obliecť do práce v horúcom lete

Pariť sa v tridsaťstupňových teplotách a zároveň neporušiť etiketu pracovného odevu? Niekedy je to poriadne náročná misia.

30.06.2016 07:00
debata (1)
Svetlé farby a voľnejšie strihy sú v lete to... Foto: Marks & Spencer
Svetlé farby a voľnejšie strihy sú v lete to pravé. Svetlé farby a voľnejšie strihy sú v lete to pravé.

Hoci nasledujúce rady nie sú riešením na všetko, určite vám aspoň trošku uľahčia upotené dni prázdninových mesiacov. Takže, ak vám predpoveď v mobile ohlásila na ďalší deň tropické teploty, nezabudnite na nasledovné.

1. Prírodné materiály

Syntetické látky v horúcom počasí určite neoceníte. Bavlna je základ, ale ešte viac v letnom počasí fungujú splývavé ľanové plátna alebo jemné a chladivé hodváby. V prípade topánok stavte na sandále a ak je vo vašej práci nutnosťou zatvorená obuv, nepoužívajte pančuchy reálne, ale tie v spreji, ktoré vytvárajú efekt pančúch, ale pritom nechávajú nohu odhalenú.

2. Svetlé farby

Jemné a svetlé odtiene sú menším lákadlom pre dotieravé slnečné lúče, takže na cestu do roboty sa v lete vyberte radšej v neutrálnych tónoch, bielej, smotanovej či pudrovej. Niektoré farby dokážu aj podvedome vyvolať dojem chladivých materiálov. Ide najmä o studené tóny pastelov ako je pepermintová či belasá.

3. Rafinované perforovanie

V ponuke obchodov sa podľa najnovších trendov nachádzajú aj perforované kúsky odevov. Samozrejme, nesmú byť vulgárne a priehľadné – to sa do práce nehodí. Nebojte sa však perforovaných sukní, ktoré majú aj všitú jemnú a tenkú telovú sukňu či spodničku. V prípade topov je dobré voliť ľahké hodvábne tielko a perforovaný top. Hoci sa vám zdá, že takéto vrstvenie len pridá horúčavu do vášho bežného dňa, správnym výberom materiálov sa skôr schladíte.

4. Vzdušné strihy

Leto sa nesie v znamení rozviatych a voľných siluet. Široké nohavice, či už trojštvrťové, alebo až po zem. Odľahčené a voľnejšie predĺžené saká alebo vesty bez rukávov či tuniky. Vyberať môžete naozaj všelijako.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #leto #teplo #móda #horúčava #pracovisko #odev #tipy

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...