Rýchle domáce recepty na zdravé a krásne vlasy

Nemusíte chodiť do lekárne ani drogérie. Všetko, čo potrebujete na posilnenie vlasov a ich prirodzený lesk a zdravie nájdete priamo v kuchyni.

16.06.2016 17:00
vlasy, starostlivosť, kozmetika Foto:
Kokosový olej zreparuje poškodené končeky a dodá lesk.
debata

Vaječný zábal

Azda najlepšou zásobárňou výživných látok je slepačie vajce. Kyle White, vedúci kolorista v prestížnom salóne krásy v New Yorku na ne nedá dopustiť. Vajce stačí dobre vyšľahať a spraviť si z neho zábal. Nič zložité. Akurát necháte pôsobiť dvadsať minút. Vo vajci sú všetky základné ingrediencie na udržanie zdravých vlasov. Vitamíny A, D a E plus ďalšie výživné látky. Takáto kúra raz za týždeň zmení vaše vlasy na nepoznanie.

Brusnicový extrakt

Na použitie sa hodí iba 100%-ná šťavu z brusníc. Je extrémne bohatá na antioxidanty a vitamíny, ktoré zabezpečia vlasom skvelý lesk aj kvalitu. No nielen to. Kyle White používa brusnicovú šťavu aj na zvýraznenie farby vlasov pre brunetky. Na vlhké vlasy použite približne šálku brusnicovej šťavy, ktorú vmasírujete do vlasov a následne necháte pôsobiť pod kozmetickou čiapkou asi desať minút. Po umytí dostanú vlasy nielen výživovú bombu, ale aj zaujímavý medený lesk, ktorý vydrží dlhé týždne.

Tekvicovo – kokosový recept

Budete potrebovať pol šálky tekvicového pyré, teda tekvice, ktorú rozmixujete, alebo zadlávite vidličkou. Zmes zmiešate so štvrtinou šálky kokosového oleja. Všetko vymiešate do homogénnej pasty a pomaly nanesiete na vlhké vlasy. Prikryjete kozmetickou čiapkou a necháte pôsobiť dvadsať minút. Následne si vlasy umyjete klasickým spôsobom pomocou šampónu. Prečo je tento elixír tak skvelý? Vlasy naplní vitamínmi A, C, a K, plus získajú priamo z tekvice látky ako zinok, meď, horčík a draslík. Kokosový olej zas zreparuje poškodené končeky a suchým vlasom dodá lesk.

Víno pre krajšie vlasy

Ak sme brunetkám poradili brusnicovú šťavu, pre blondínky je tajomstvo prirodzeného lesku vlasov v bielom víne. Okrem polyfenolov v sebe biele víno skrýva vitamíny skupiny B, E aj flavonoidy. Dokonca v prípade blond odtieňov ich biele víno prirodzene osvieži. Recept pozostáva zo šálky vína a šálky vody. S týmto pomerom si premyte vlasy a nechajte ich vlhké aspoň dvadsať minút. Potom stačí poriadne umyť. Ak vám po oslave zostane pohár vína, už budete vedieť, ako ho využiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #vlasy #šampón #brusnice #kokos #tekvica #zábal

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....