Dokonalý pohľad vám uberie roky. Ako ho docieliť v líčení?

Pleť okolo očí je na tvári tou najcitlivejšou. Reaguje na každý podnet, často negatívne a odhalí každé vybočenie z bežnej dennej rutiny.

18.06.2016 08:00
žena, ruky, oči, tvár Foto:
Dokonalý pohľad vám uberie roky. Treba sa však starať o očné okolie.
debata

Práve na starostlivosť o oči by ste mali klásť vysoký dôraz. S dokonale upravenými a ošetrovanými očnými partiami totiž dokážete vytvoriť ilúziu mladosti a pôvabu. Osvojte si pár základných techník.

1. Základ

Každé ošetrenie očí by sa malo začínať kvalitným krémom či gélom. Ideálne sú také, ktoré eliminujú alebo vypĺňajú jemné vrásky, vyrovnávajú farebný tón a upokojujú. Niektoré gély sú chladivé, čím vlastne akoby jemne prekrvia a napnú pokožku okolo očí. Očný krém by ste mali používať denne. Nevyhýbajte sa starostlivosti o očné okolie ani večer pred spaním.

2. Maskovanie

Ak bojujete s kruhmi pod očami či akoby zašednutou pokožkou, mali by ste zosvetľovať. Ideálne sú korektory či rozjasňovače s korekčným účinkom. Vyberajte si farebný tón svetlejší o odtieň až dva ako je vaša farba pokožky (resp. krycieho krému). Len veľmi zľahka vklepávajte prstami do očného okolia.

3. Líčenie

Niekoľko trikov dokáže oči rozžiariť a opticky zväčšiť. Použite bielu alebo pudrovú ceruzku na zvýraznenie vnútornej línie spodnej časti oka. Môžete pridať aj do vnútorných kútikov hore, čím sa oči rozostúpia. Vrchnú líniu oka na koreňoch mihalníc nalíčte sivou farbou a líniu zjemnite vatovou tyčinkou. Následne naneste maskaru a riasy dokonale zdôraznite a vytočte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oko #únava #líčenie #vzhľad #oči #pôvab #očné okolie

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...