Aký mejkap zvoliť, aby sme si odčarovali zopár rokov?

Kto by netúžil vyzerať v istom veku mladšie? Správny mejkap môže pomôcť.

10.06.2016 11:00
žena, pekná, úsmev Foto:
Ako si ubrať roky? Správny mejkap pomôže.
debata

Ešte skôr, než začnete s líčením, pleť poriadne hydratujte. Vhodnými prípravkami ju priam napumpujete vodou, takže jemné vrásky na nej nebudú až také viditeĺné. Dôležitý je aj pitný režim, ktorý pokožku hydratuje zvnútra.

Farba rúžu urobí na tvári svoje. Tmavý rúž roky pridáva, naopak, odtiene ružovej pôsobia sviežo a mladistvo a roky uberajú. Nemusí ísť pritom priamo o rúž, občas stačí použiť jemne farbiaci balzám či lesk na pery.

Ak použite rozjasňovač, postará sa o to, že vaša pokožka bude lepšie odrážať svetlo. A to spôsobí, že vrásky či pigmentové škvrny budú oveľa menej viditeľnejšie.

Podobne sa o celistvý farebný odtieň pokožky tváre postará aj mejkap so špeciálnymi pigmentami. Tie rozptyľujú svetlo vo všetkých smeroch a tým akoby „vymazali“ vrásky z tváre.

Ak nemusíte, zmatňujúce púdre nepoužívajte. Na pokožke vytvoria akúsi hrubú masku, ktorá nemá so sviežou a mladistvou pleťou nič spoločné. Extrémne suchá pokožka totiž patrí práve k starším dámam.

ZVýraznené obočie je trendom, ktorý vládne svetom. A vedia to aj celebrity, ktoré túžia vyzerať mladšie za každých okolností. Na tvare obočia si nechajte záležať a rozhodne ho neupravujte „na tenko“. Naopak, kľudne ho ešte zvýraznite hnedou ceruzkou na obočie.

A sviežosť do tváre vám nič neprinesie tak rýchlo ako lícenka. Pleti vďaka nej uberiete roky a tvári doprajete želané kontúry. Je dôležité, aby farba lícenky korešpondovala s vašou prirodzenou farbou. Priveľmi kričiace líčka totiž pôsobia skôr smiešne, než mladistvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mejkap #pokožka #hydratácia #lícenka

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...