Pri nečistej pleti pomôže harmanček

Ozdravné účinky harmančeka sú dobre známe už niekoľkým generáciám. A výrazne môže pomôcť aj v boji s nečistou pleťou, ktorú trápi ľahšia forma akné.

08.06.2016 11:00
rumanček, kamilky Foto:
Už ste vyskúšali harmanček?
debata

Ako na to?

Parný kúpeľ pomôže pri upchatých póroch. Hrsť sušených kvetov harmančeka zalejte dvoma litrami vody a chvíľu povarte. Pokožku si dôkladne odlíčte a následne sa nad hrncom naparujte 5 až 10 minút. Kožaa sa prečistí, naparovanie sa odporúča pred odchodom do postele.

Harmanček môžete použiť aj na čistenie tváre. Stačí, ak si pripravíte klasický harmančekový čaj. Nechajte ho následne vychladnúť. Namočte vatový tampón a pokožku tváre si ním vyčistite podobne, ako to robíte s pleťovou vodou. Čaj skladujte v chladničke, vydrží vám dva dni, potom si pripravte čerstvý.

Ak vás trápi aj akné v oblasti dekoltu či na ramenách, pripravte si raz týždenne harmančekový kúpeľ. Stačí, ak si uvaríte 2 litre harmančekového čaju a vlejete ho do pripraveného kúpeľa. Okrem upokojujúcich účinkov na pokožku má takisto ukľudňujúci vplyv na psychiku, takže po takomto kúpeli sa vám bude aj lepšie zaspávať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #koza #kúpeľ #harmanček

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...