Chcete belšie zuby? Skúste to s kurkumou!

Máte citlivé zuby? Vitajte v klube! Tak "dôkladne" ste si kefkou drhli zuby, že ste si zničili sklovinu a agresívne bielenie tým pádom neprichádza do úvahy.

08.06.2016 15:00
zuby, zdravé zuby, biele zuby Foto:
Biele zuby - kto by po vás netúžil?
debata

Čo teda spraviť, aké existujú ešte v tomto prípade možnosti, ak túžime po perleťovo bielych zuboch? Skúste to s kurkumou.

Potrebujete:

1 polievkovú lyžicu kokosového oleja
1 čajovú lyžičku kurkumy
misku
zubnú kefku

Ako to funguje

Zmiešajte kokosový olej s kurkumou. Vzniknúť by vám mala pasta, s ktorou si dve minúty čistite zuby kefkou – pred vypľutím ju však ešte poriadne nechajte v ústach pôsobiť. Pozor! Po tejto činnosti budú mať vaše zuby aj celé ústa príšerný žltý odtieň. Nepanikárte, prejde to. Zuby si znova dôkladne vyčistite zubnou pastou a vypláchnite.

Prečo to funguje

Podobne, ako prášok do pečiva, aj kurkuma má mierne brúsiacu štruktúru, s ktorou sa dá opatrne odstrániť zafarbenie od kávy, čierneho čaju či červeného vína. Kurkuma navyše pôsobí antibakteriálne a protizápalovo – a týmto spôsobom pomáha zlepšiť zdravie v ústnej dutine.

Čo treba vedieť

Kurkuma má mierne pikantnú chuť, ktorú neobľubuje každý. Tiež táto procedúra čosi stojí – ale rozžiarené zuby sú dostatočnou odmenou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zubná kefka #kokosový olej #biele zuby #kurkuma #ústna dutina

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...