Červená, oranžová aj magenta - všetky spolu a vyrazte do ulíc!

Zdanlivo nekombinovateľné? To ste si mohli myslieť pred pár rokmi - dnes sa už kontrastu výrazných farebných tónov nebojte.

31.05.2016 07:00
debata
Červená v kombinácii s magentou - zdá sa vám to... Foto: archív značky
trend - výrazné farby Červená v kombinácii s magentou - zdá sa vám to príliš odvážne. Nebojte sa. Model na snímke Pietro Filipi.

Teplejšia časť roka sa nesie pod nadvládou výrazných farieb – nechýba v nich červená, oranžová, magenta či ich jemnejšie pastelovejšie tóny. Keď siahneme po jednej, zväčša sa obávame pridať ďalšiu. Tento strach však mať nemusíte.

Kombinovanie sýtych a žiarivých farebných tónov funguje na jednotku a výsledok je veľmi štýlový. Niektoré značky pripravili pre svoje zákazníčky už modely, v ktorých dochádza k tzv. color-blockingu. Miešajú sa v nich dve výrazné farby, pričom jedna je použitá ako kontrastný detail lemu, okraja na rukávoch či napríklad golierika a manžiet. Ďalšie kombinujú dohromady dva až tri sýte tóny a prekladajú ich pastelmi.

zväčšiť Kontrast a zároveň symbióza - tak funguje... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
trend - výrazné farby Kontrast a zároveň symbióza - tak funguje spájanie výrazných farebných tónov ako je červená, oranžová či magenta.

V strihoch boduje najmä jednoduchosť – či už ide o rovné, áčkové alebo tunikové strihy šiat. Pri šortkách sa osvedčil rovný, ale aj široký tvar. Nohavice s kontrastnými lampasmi sú zväčša rovné a siahajú až po zem. A kontrastu farieb sa nemusíte báť ani pri doplnkoch, akými sú kabelky alebo šatky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #červená #trend #farba #oranžová #kontrast #magenta

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...