Plavky sa nájdu na každú postavu! Ako obliecť typ jablko?

Desaťročia uplynuli od čias, čo dámske plavky prešli do podoby, akú poznáme dnes.

30.05.2016 17:00
Plavky na postavu s výraznejším bruškom môžu... Foto:
Plavky na postavu s výraznejším bruškom môžu byť aj žiarivé a farebné. Model na snímke Mango - kolekcia Violeta.
debata

Hovoriť o trendoch je jednoduché a zložité zároveň – plejáda dostupných modelov na trhu je nesmierne bohatá a dáva ženám voľnosť výberu podľa vlastných preferencií. Predpisovať, aké vzory, farby majú dámy na pláži či kúpalisku nosiť, je dvojsečné. Dôležitejšie ako trendový vzor je totiž strih podprsenky či nohavičiek alebo štruktúra materiálu, ktoré sú schopné pomôcť postave a dodať ženám sebavedomie a pocit komfortu aj bez toho, aby mali postavu topmodelky.

Aj vzorované modely môžu postavu zoštíhliť....
Model na snímke Marisota.
+9Nohavičky s hrubším a nastaviteľným pásom, k...

Základom pri výbere plaviek je rovnováha. Ideálna figúra je vyvážená – so ženskými krivkami – prsiami a bokmi, štíhlejším driekom. Nemôže ju mať každá žena. Opticky a vhodnou plážovou garderóbou jej však dokážete pomôcť. Myslite na to, keď vyrazíte na nákupy.

V základe rozoznávame štyri typy (Jablko, Hruška, Obdĺžnik a Presýpacie hodiny) – treba ich poznať a podľa nich vyberať, pokiaľ si chcete plavkami zalichotiť. Ako prvému typu sa budeme venovať typu postavy jablko.

Nohavičky s hrubším a nastaviteľným pásom, k... Foto: JC GRAY
plavky - typ postavy jablko Nohavičky s hrubším a nastaviteľným pásom, k nim vrchný diel v štýle tankini - model na snímke Marisota.

Čo, ako, prečo…

Postava v tvare jablka nemá definovaný driek, respektíve má viac tuku v oblasti bruška. Nohy aj ramená sú zväčša štíhlejšie, druhou variantou sú plnšie tvary na celom tele. Ideálna voľba budú jednodielne plavky s priečne riasenou látkou – opticky figúru vytvaruje.

Pokiaľ túžite po bikinách, existuje niekoľko možností. Prvou sú trenkové nohavičky so zvýšeným pásom – schovajú „faldíky“ v oblasti spodného bruška. Druhou takzvané tankini – ide o kombináciu klasických plavkových nohavičiek a predĺženého topu, ktorý maskuje ochabnuté a väčšie brucho.

Tip: Ocenia ho aj muži – dôraz dajte na prsia. Vystužené košíčky, zvýraznené výstrih a jeho obsah odlákajú pozornosť od bruška.

Tento článok vyšiel v novej ženskej prílohe Pravdy – magazíne MiA.

Faldíky na brušku môžu skryť vyššie nohavičky....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #plavky #postava #trend #jablko #leto 2016 #ženský magazín MiA

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...