Pokožka potrebuje vodu. Veľa vody. Viete, ako jej ju zabezpečiť?

Voda je život, zvykne sa hovoriť. Platí to aj o vode, ktorú potrebuje naša pokožka.

24.05.2016 13:00
S hydratáciou pokožky by sme mali začať už v... Foto:
S hydratáciou pokožky by ste mali začínať už v pomerne mladom veku.
debata

Hydratácia pleti je jednou z najdôležitejších aktivít v snahe, ako pokožke dodať potrebné živiny a zachovať ju čo najdlhšie v ideálnom stave. Samozrejme, veku nerozkážete a vrásky vám prirodzene pribúdať budú, ochrana kože a jej pravidelné hydratovanie však dokážu tieto procesy spomaliť a tiež ich zjemniť.

Pokožku tvorí až 20 percent vody a jej hodnotu by sme mali udržiavať. Spôsobov je, samozrejme, niekoľko. Jedným z dôležitých je určite príjem tekutín v strave a pití. Pitný režim nie je len o správnom fungovaní tela, metabolizme a látkovej výmene, voda a ďalšie tekutiny sa v tele podieľajú aj na hydratácii kože, dokážu zlepšiť jej pružnosť, pevnosť a tiež zdravší vzhľad.

Spoliehať sa len na dostatok tekutín však už od istého veku nie je možné. Telo viac vody vydáva a tiež ju pomalšie spracúva. Určite by sme teda mali do nášho denného plánu zaradiť aj hydratáciu zvonku. Už od pomerne mladého veku (začať treba okolo 20 až 25 rokov) je vhodné kožu hydratovať pomocou vhodných prípravkov – sér, krémov, emulzií či osviežujúcich vôd v spreji.

Niektorí odborníci sa zhodujú na tom, že najlepší proces na hydratáciu kože prebieha v noci – hydratačné a regeneračné emulzie či krémy s hydratačným účinkom si teda môžete nanášať pred spaním – na dôkladne vyčistenú a odlíčenú pleť. Vždy však záleží aj od toho, aký typ kože vám nadelila matka príroda. Mnoho žien bojuje so suchou kožou, ktorej treba okrem vody dodávať aj tuky. Ďalšia skupina má zase kožu dehydrovanú – pre ňu je ideálne vyskúšať hydratačné prípravky, ideálne s obsahom kyseliny hylaurónovej. Pomáha totiž udržiavať vodu v pleti.

Ani v prípade, že máte mastnú pleť, by ste sa nemali vzdávať hydratácie – je to častá chyba, ktorú ženy robia. Maz a voda sú totiž dve rozličné zložky. Mastná pokožka môže byť zároveň dehydratovaná. Aby ste tomu zabránili, ideálna je diagnostika pleti u odborníka. Ten by vám následne mohol odporučiť aj vhodné prípravky.

Gélová maska na spanie Shiseido Ibuki Sleeping...
Krém Delicate Moisturizing Cream od Matis Paris
+3Ľahký pleťový olej Nutra Effects od Avon

Naše tipy na hydratáciu pleti:

Ľahký pleťový olej Nutra Effects od Avon obsahuje päticu olejov, ktoré sa podieľajú na výžive, hydratácii a obnove pokožky. Upokojuje ju a zároveň v nej aktivuje obnovu elastínu pre pružnosť a pevnosť pokožky. Obsahuje tiež vitamín E.
Odporúčaná cena: 10,50 eur

Výživové pleťové koncentrované sérum Artistry Hydra-V je určené na hĺbkovú hydratáciu pleti pomocou akvaporinov – kanálikov nachádzajúcich sa vnútri v bunkách. Prípravok zložením umožňuje pleti získať potrebné živiny a dodáva aj dôležité minerálne látky z ružovej himalájskej soli. Je súčasťou línie Hydra-V, v ktorej nechýbajú čistiace prípravky či obnovujúci krém.
Odporúčaná cena: 65,85 eur

Hydratačná maska Hydra Life od značky Dior ponúka netradičný a pritom veľmi efektívny spôsob hĺbkovej hydratácie. Maska je rozdelená do kapsúl s obsahom 5 ml, ktoré si môžete vziať na cestu. Prípravok obsahuje výťažok z troch rastlín, ktoré zabezpečujú aktiváciu hĺbkovej obnovy pleti a hydratácie. Kožu viditeľne zjemní a rozjasní.
Odporúčaná cena: od 40 eur

Dehydrovaná pokožka v kombinácii s citlivou pleťou – nie je najpríjemnejšia diagnóza. Starostlivosť musí byť veľmi jemná. Takú sľubuje krém Delicate Moisturizing Cream od Matis Paris. Vďaka obsahu účinných látok kožu upokojí, ale zároveň jej dodá vodu a pomáha ju v koži udržať.
Odporúčaná cena: od 48 eur

Osviežujúca voda v spreji Eau Thermale Mineralisante od Vichy na pravidelnú dennú hydratáciu a osvieženie pokožky. Obsahuje vodu z prameňa vo Vichy, ktorá upokojuje a posilňuje pleť. Bojuje proti pocitu suchej a dehydratovanej pokožky, osviežuje najmä v teplom počasí.
Odporúčaná cena: info v lekárňach

Gélová maska na spanie Shiseido Ibuki Sleeping Mask je prípravok nabitý vitamínmi C a E, ktoré sú koncetrované v drobných kapsliach. Pomáhajú pokožke k rozjasneniu a pevnejšej štruktúre. Prípravok obsahuje aj patentované komplex na hydratovanie kože a jej revitalizáciu. Nanáša sa na noc na vyčistenú pokožku a necháva sa pôsobiť bez zmývania.
Odporúčaná cena: od 39 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplo #starostlivosť #prípravok #koza #pokožka #hydratácia

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...