Čím väčší, tým krajší! Ženy túžia po zadočku a urobia pre to všeličo

Užívajú zázračný balzam alebo nosia nohavičky s vypchávkami: v Pobreží Slonoviny, kde platí, že veľké je krásne, ženy súperia vo vynaliezavosti, ako dosiahnuť čo najkrajšie zaoblený zadoček, píše agentúra AFP.

19.05.2016 11:00
zadok, sexy telo, cvičenie Foto:
Dokonalý zadok? Čím väčší je, tým väčší úspech zožne. Aspoň v Pobreží Slonoviny.
debata

Štíhla Kate Moss a jej napodobňovatelky sa v Abidjane nikdy netešili popularite. „Aby bola v Pobreží Slonoviny žena krásna, musí mať pekné pozadie. Muži majú radšej ženy s väčším zadočkom,“ poznamenáva tridsaťštyriročná obchodníčka Sarah.

Zaoblené tvary sú totiž známkou blahobytu a dobrého zdravia, vysvetľuje politológ Jean Alabro. Sú tiež zárukou plodnosti, dodáva. Aby ženy rozšírili svoje sedacie svaly, sú zrejme dovolené všetky triky.

Evelyne predáva na trhovisku Treichville, ktoré je v ekonomickej metropole krajiny najväčšie, krém na zväčšenie zadočku. Je vyrobený z treščej pečene, medu a orechov maslovníka a teší sa nesmiernej popularite. „Ten sa predáva najviac,“ tvrdí Evelyne, ktorá ešte ponúka krém na pekná prsia a pomádu slúžiace na upevnenie a zväčšenie mužského pohlavného údu.

Denne predá desiatky balení. Jeden krém stojí v prepočte od 25 do 40 eur. To je v Pobreží Slonoviny celé imanie. V jej malom kiosku sú dve obrovské škatule pripravené na export na susedný ghanský trh. „Výsledky sú zaručené do 30 dní a trvajú. Zatiaľ si žiadna zákazníčka nesťažovala,“ vyhlasuje Evelyne. „Nie je to ako tabletky, po ktorých sa nafúknete, ale potom zadok zase spľasne,“ dodáva.

Na trhovisku Treichville sa tiež predávajú lieky na rozšírenie pozadia, väčšinou z anglofónnych krajín, najmä z Nigérie. Sú často vyrobené na báze kortikoidov a spôsobujú cukrovku, vysoký krvný tlak či infekcie a môžu dokonca vyvolať kómu, varuje dermatologička a venerologička Fatima Lyová v Dakare. V senegalskej metropole tieto lieky, často falzifikáty, vytvárajú veľký problém pre verejné zdravotníctvo, ktorý sa ročne týka tisícok ľudí, hovorí.

„Falošný zadoček“, akési vypchaté nohavičky, ohmatáva na trhovisku v Abidjane päťdesiatšesťročná Christine. „Je to pre moju dcéru,“ hovorí. „Ja mám toho na pozadí už až moc,“ žartuje a vyhlasuje, že dáva prednosť tomu, čo príroda nadelila, pred umelým. „Čo nám dal Boh, to si musíme ponechať,“ hovorí.

Vypchaté nohavičky sa objavili pred piatimi rokmi a predávajú sa ako žemle v obchode, v prepočte za zhruba 19 eur, raduje sa majiteľ obchodíku Kader Camara. „Skôr sme taký tovar nemali. Ženy nosili niekoľko sukní na sebe, aby sa im zadoček zväčšil,“ hovorí. Tie, ktoré sú nespokojné so svojím pozadím, si môžu tiež kúpiť vypchávky na zväčšenie horných častí nôh.

Ďalšou technikou, ako rozšíriť pozadie, je kocka polievkového korenia Maggi, ktoré sa hojne používa v africkej kuchyni. „Mám priateľku, ktorá ho užíva ako čapík, aby si zväčšila zadoček,“ uisťuje tridsiatnička Francine. Táto prax sa najprv objavila v Kongu, kde o tom dokonca bola zložená pesnička.

Pre tých najbohatších tu je ďalšie riešenie: plastická operácia mimo Pobrežia Slonoviny. Parížsky chirurg Robin Mookherjee, ktorý každý mesiac jazdí do Dakaru, má stovky pacientok z Afriky, najmä z Pobrežia Slonoviny, ktoré sú podľa neho ovplyvnené černošskou latinskoamerickou kultúrou. Ženy sú tiež ochotné zaplatiť v prepočte tisícky eur za lipoinjekce, kedy je tuk z ich brucha alebo paží premiestnený na zadok.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #žena #zadoček #trend #tvár #Pobrežie Slonoviny #preparát #oblý #veľký

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....